Foto: EPA, Foto: EPA

KORIŠĆENJE DECE U POLITIČKE SVRHE

ZAŠTO BI KOLINDI TREBALO DA BUDE NEPRIJATNO, A NIJE: Hrvatski mediji opleli po predsednici

Hrvatski mediji uputili su kritike predsednici Kolini Grabar Kitarović, za koju navode, da koristeći decu, gradi kult ličnosti.

Hrvatska
> 10:03h

Prošle subote hrvatska predsednica nije samo opet koristila decu za svoju političku promociju, već je jedna srednjoškolka pročitala čak i pesmu posvećenu Kolindi.

Dan otvorenih vrata u Kancelariji predsednice prošle subote trebalo je da bude rutinska propagandna aktivnost Kolinde Grabar Kitarović na koju niko više ne obraća pažnju. Ređaju se građani, srednjoškolci, osnovnoškolci, profesori i klinci.

Međutim, ovog vikenda jedna srednjoškolka je u kameru pročitala pesmu koja neodoljivo podsećala na zakletvu omladine da će dati glas za predsednicu koja "rešava sve probleme", koja je "super, tu nema dileme" i koja "puno aduta u rukavu ima".

Deca u kampanji

Nijedna institucija nije se osvrnula na taj događaj u kom su se deca - po ko zna koji put - koristila za predsedničinu političku reklamu. Ali to je čak manji deo problema.

Veći je problem činjenica da se u modernom hrvatskom društvu, duboko u 21. veku, još neguje kult ličnosti.

Kult predsednice kojoj deca pišu pesme, koja se iz dečjih usta hvali da "rešava sve probleme" i kojoj se deca zaklinju da će "glasati za nju i na sledećim izborima".

Ako detetu koje je poslato s tom pesmom nije bilo neugodno, kao ni njenoj mami, Kolindi Grabar Kitarović je trebalo da bude, pišu hrvatski mediji.

Kurir.rs/ 24sata.hr/ Tomislav Klauški

Foto: EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kolinda donela poklon Vukanu Vučiću