Foto: KK Crvena Zvezda

REAKCIJIE

ALIMPIJEVIĆ POSLE PORAZA U PIONIRU: Licemerno je da timu zameram bilo šta, za 7 dana odigrao je 4 utakmice

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su u Beogradu od Panatinaikosa sa 63:69 u utakmici 14. kola Evrolige.

Košarka
> 21:46h

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević posle meča je istakao:

"Imali smo šansu da se uporedimo sa sjajnim timom, koji je u prva četiri u Evropi, ali na nesreću nismo imali energiju da odigramo kako znamo. Definitivno se vidi da su putovanja ostavila traga na nama, pa tako posle 20 sekundi dobre odbrane "ničija lopta" bude njihova ili im "padne u ruke". Licemerno je da timu išta zameram, jer mislim da smo se borili koliko možemo u ovom trenutku."

Trener Zvezde je potom podvukao:

"Ovaj tim je nametnuo takav stil u kom je normalno da u Evroligi pobeđujemo u kontinuitetu. Mi smo potrošili mnogo energije i danas i ranije i u ovom trenutku mislim da je ovo maksimum. Za sedam dana odigrali smo četiri meča."

Na pitanje da li je presudio pad u trećoj četvrtini, Alimpijević je kazao:

"Ipak, mislim da je odlučilo prvo poluvreme. Te "ničije lopte" i pad koncentracije na krajevima napada Grka. Jer u prvom poluvremenu primili smo 41 poen, u nastavku 28. Tako da je i treća četvrtina u tom delu bila korektna. Presudile su naše greške u "spavanju", pa pogađanje lopte u nogu... Nema potrebe da širimo priču o suđenju, iako se slažem da kako ste rekli kriterijum nije bio ujednačen"

Crveno-beli su upisali drugi uzastopni poraz u Evroligi, a deveti ukupno. Na drugoj strani, grčki tim sada ima deset pobeda i četiri poraza.

Strateg Panatinaikosa Ćavi Paskval je rekao:

"Bila je teška utakmica, kao što smo i očekivali. tako je sa ekipama koje igraju odbranu.Zvezda je u drugom delu kada smo izgubikli kontrolu u napadu zaigrala odbranu, kako smo očekivali, ali smo zadržali smirenost i uspeli da pobedimo. Znali smo da Zvezda u napadu prosečno daje oko 78 poena, što znači da morate da igrate dobru odbranu. Kada pričam o mom timu, mislim da smo uradili dobar posao."

Španski trener je upitan je li PAO favorit za plasman na završni turnir u Beogradu.

"Teško je govoriti o tome jesmo li favoriti za F-4. Nije trenutak da mislimo o tome. Idemo korak po korak, dan po dan, videćemo. naši navijači zaslužuju da igramo na tom turniru, pokušaćemo.

Paskval je pričao i o povredi i izostanku Kalatisa i prokomentarisao opasku da se sve u sportu dešava "sa razlogom".

"Sa razlogom ili ne ali niži igrači su odigrali dobro i iskroisrtili priliku koja im se ukazala."

Kurir sport

Foto: kkcrvenazvezda.rs

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Podrška za igrače: Delije grmele posle poraza Zvezde od Panatinaikosa