Foto: AP

Kune se u najnapredniju tehnologiju

KIM ZAPRETIO: Postajemo najmoćnija nuklearna i vojna sila, imaćemo najrazornije oružje poznato čoveku!

Kim Džong-un se zarekao da će Severna Koreja postati „najmoćnija nuklearna i vojna sila“, sa najnaprednijim nuklearnim naoružanjem poznatim čoveku.

Planeta
> 11:02h

„Vrhovni vođa je definisao dugoročne ciljeve, strateške zadatke koje je potrebno postići radi razvoja industrije odbrane, dao je uputstva da dalje unapredimo svoju zemlju i postanemo najveća svetska nukelarna i vojna sila“, rekao je u trećem licu lider Severne Koreje članovima Kongresa.

Naučnici i radnici će nastaviti da razvijaju i proizvode što više „najnaprednijeg oružja i opreme“ kako bi „ojačali nuklearnu silu po kvalitetu i kvantitetu“, rekao je Kim Džong-un, a citira Centralna korejska novinska agencija.

„Oni koji su na polju odbrambene nauke najdoslednije i najsavršenije izneli plan za izgradnju strateške nuklearne sile, uspešno su testirali “ICBM Hvasong-15” i time ponovo pokazali dostojanstvo i moć naše države širom sveta“, dodao je.

Njima su podeljene medalje, uključujući i najviši orden Severne Koreje, Orden Kima Il-sunga i Orden Kima Džonga-ila.

Pjongjang je sproveo probno lansiranje “Hvasong-15”, u novembru, a veruje se da nova ICBM raketa ima potencijal ne samo da pogodi SAD, već da se pretvori i u biološko oružje tako što bi interkontinentalna raketa bila napunjena antraksom.

Kurir.rs/Fox news

Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Osmeh dečaka, ideje ludaka! 8 ključnih činjenica o Kim Džong-unu?