Foto: Printskrin/Facebook

skandal

(VIDEO) HRVATSKI VEROUČITELJ ŠOKIRAO SVOJIM ČASOM MRŽNJE: Takvoj osobi nema mesta u školi, poručila ministarka obrazovanja!

Ministarka obrazovanja Blaženka Divjak reagovala je na snimak koji je su objavili hrvatski mediji, a na kojoj veroučitelj Krešimir Bagarić iz zagrebačke Osnovne škole Matija Gubec deci govori kako treba streljati Stjepana Mesića i Vesnu Pusić.

Hrvatska
> 13:32h

"Šokirana sam snimkom na kojem se otvoreno propagira govor mržnje. Ukoliko je taj snimak autentičan, takvoj osobi apsolutno nema mesta u školi! Tim iz Ministarstva je u kontaktu sa direktorkom škole koja preduzima sve potrebne mere kako bi se utvrdile sve činjenice. Obavestićemo javnost čim dobijemo sve potrebne informacije", napisala je Blaženka Divjak na svom Fejsbuku.

Da podsetimo Index je sinoć objavio snimak u kom spomenuti veroučitelj deci na času iznosi svoje ekstremističke političke stavove i pritom poziva na nasilje. Bagarićevo divljanje na nastavi u jednom odeljenju osmog razreda, snimio ga je jedan od učenika. Bagariću ovo nije prvi put da se tako ponaša pa je dete skupilo hrabrosti da snimi veroučitelja i dostavi snimak Indexu.

Za početak, Bagarić učenicima objašnjavao kako je po njemu trebala da izgleda operacija Oluja.

"Mi smo budale, trebali smo da pustimo dva koridora. Jedan do Zagreba, a drugi do Rijeke. Pa kad im ponabijaju glave na kolac, onda da uđemo. Tako je trebalo biti finoj gospodi zagrebačkoj koja misli da Hrvatska završava u Karlovcu. Debili i kreteni. Kratkovidni”, izneo je svoju taktiku Bagarić.

Ali mu to nije bilo dovoljno. Kako je snimak nastao odmah posle presude Slobodanu Praljku, Bagarić je većinu svoga izlaganja posvetio situaciji u Bosni i Hercegovini i usput pohvalio navodne zločine koje je Ratko Mladić napravio nad Bošnjacima.

“Ispada da je đeneral bio u pravu. On je svoje zaštitio. Đeneral je bio u pravu za srpske interese. A mi imamo budale. Uz sve poštovanje prema budalama. Može i učitelj da bude lud ponekad”, rekao je Bagarić. Bagarić je učenicima obrazložio koga bi u Hrvatskoj trebalo ubiti.

“Za ovo bi trebalo obesiti dva bivša predsednika i jednu bivšu ministarku inostranih poslova, ali odmah. Po kratkom postupku.

Bagarić hrvatski narod uz već navedene uvrede časti i epitetima “nezahvalna stoka, debili, kreteni, telad, 4,2 miliona kretena”.

Crkva se ogradila od Bagarića

Oglasila se i Zagrebačka nadbiskupija, koja je nadležna za veroučitelje koji predaju u zagrebačkim školama. “Ovim putem obavještavamo javnost da smo upoznati sa slučajem neprimerenog govora veroučitelja u OŠ Matija Gubec. Krešimira Bagarića. “Kancelarija za veronauku u školi Zagrebačke nadbiskupije se ograđuje od izrečenih stavova Bagarića i izražava žaljenje što je zloupotrebio nastavu veronauke".

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Fejsbuk