Foto: Tatjana Stamenković

Druga faza radova kad dozvole vremenski uslovi

GLUMCI I PUBLIKA STRPLJIVO ČEKALI 5 GODINA: Završena dekontaminacija vranjskog pozorišta

Srbija
> 12:02h

VRANJE - Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković saopštio je da je institut "Vinča" završio radove na čišćenju Pozorišta "Bora Stanković" u Vranju od kancerogenih materija, koje su korišćene tokom izgradnje zgrade ove kulturne ustanove nakon požara.

foto: Tatjana Stamenković

Milenković je najavio da će druga faza građevinskih radova početi kada vremenski uslovi dozvole.

"Imao sam sastanak sa izvođačem radova za drugu fazu građevinskih radova na zgradi pozorišta.. Grad Vranje je još ranije dao avans, tako da se nadam da će radovi na završetku ovog objekta biti intenzivirani u 2018. godini, kako bi zgrada bila konačno završena", rekao je gradonačelnik.

Prema njegovim rečima, isti je izvođač radova s obzirom da je sa njom potpisan ugovor. Gradski pravobranilac smatra da ne bi bilo dobro da Grad raskine ugovor, jer bi to bilo na njegovu štetu.

Kod Privrednog suda u Leskovcu, Grad Vranje vodi spor zbog toga što je izvođač radova koristio kancerogeni oplatol prilikom izlivanja stubova na zgradi Pozorišta. Radovi su zbog toga bili stopirani.

Zgrada vranjskog teatra izgorela je u požaru 2. jula 2012. godine. Vest o završetku dekontaminacije i nastavku radova na zgradi od značaja je za glumce vranjskog teatra, ali i za grad. Glumci i vranjska publika preko pet godina čekaju na završetak Pozorišta „Bora Stanković.

(Kurir.rs/T. Stamenković)