Foto: Profimedia, Foto: Profimedia

KRIPTOVALUTA SE OPORAVLJA

BITKOIN SE VRAĆA NA VELIKA VRATA? Posle brutalnog pada prošle nedelje, vrednost premašila 15.000 dolara

Vrednost bitkoina porasla je 10 odsto posle brutalnog pada prošle nedelje.

Planeta
> 17:52h

Vrednost najveće i najpoznatije kriptovalute na svetu u petak je opala skoro 30 odsto, odnosno na manje od 12.000 dolara. U utorak se vrednost bitkoina popela na oko 15.000 dolara na berzi Bitstamp s bazom u Luksemburgu. Na Londonskoj berzi vrednost bitkoina takođe je porasla 10 odsto i dosegla više od 15.000 dolara.

Vrednost digitalne valute porasla je oko 20 puta od početka godine, s manje od 1.000 dolara na više od 20.000 dolara. Međutim, prošle nedelje zabeležila je veliki pad vrednosti.

Stručnjaci upozoravaju na dalje rizike

Iako investitori i analitičari veruju da je pad vrednosti bitkoina normalna pojava posle velikog porasta, regulatori tržišta i banke upozoravaju na dalji i rizik trgovanja ovom valutom.

Šmuel Hauser, čelnik agencije za regulaciju nacionalne bezbednosti Izraela (ISA), izjavio je u ponedeljak da će predložiti zabranu trgovanja na berzi u Tel Avivu svim kompanijama utemeljenim na bitkoinu i drugim digitalnim valutama.

Centralna banka Singapura upozorila je prošle nedelje investitore da ne ulažu u kriptovalute jer je rizik od velikog pada njihove vrednosti visok.

Od prošlonedeljnog pada vrednosti oporavile su se i druge kriptovalute.

Kurir.rs/ Index.hr

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: ISTRAGA PRI KRAJU! Evo šta još treba da uradi Tužilaštvo da podigne optužnicu protiv Zorana Marjanovića?!