Foto: AP/Ng Han Guan

usmrtio rođake zbog stanarine

BIZARNA SUDBINA KINESKOG UBICE: 12 godina glumio da je nem kako da bi sakrio ubistvo strica i strine, na kraju zaboravio da govori!

Kineski ubica toliko je dobro glumio da je nem čitavih 12 godina da bi pokušao da pobegne od prošlosti, da je na kraju izgubio moć govora.

Planeta
> 08:30h

Muškarac po imenu Zeng napustio je svoje selo u pokrajini Zejiang, na istoku Kine, 2005. godine, posle ubistva sopstvenog strica i njegove supruge, zbog banalne prepirke o stanarini vrednoj 64 evra.

Glumeći da je nem, muškarac, tada 33-godišnjak, uspeo je da se zaposli na gradilištu u drugoj pokrajini. Promenivši ime, oženio se i postao otac.

Ali, lokalna policija je na kraju posumnjala u njega kada su otkrili da Zeng nema lične isprave. Naredili su uzimanje uzorka krvi i otkrili u oktobru da je njegov DNK sličan onom rođaka ubice za kojim se traga već 12 godina.

Nakon što je otkriven, Zeng je mogao da da priznanje samo pismeno.

"Nakon 12 godina koje je proveo nem, više ne zna da priča", tvrde lokalni mediji. "Dok nisam govorio, nisam bio u opasnosti od toga da kažem neku glupost", objasnio je policajcima.

Ako bude proglašen krivim za ubistvo, preti mu smrtna kazna.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: AP/Ng Han Guan