Foto: Vijesti/Filip Roganović

DOBRO PLAĆENI

CRNOGORSKI MINISTAR ODBRANE: Naša vojska je najbogatija u regionu

Crnogorski ministar odbrane, Predrag Bošković, tvrdi da je Vojska Crne Gore "najbogatija" od svih armija država regiona, odnosno da su pripadnici crnogorske vojske najbolje plaćeni.

Crna Gora
> 17:38h

On je, odgovarajući na pitanje Strahinje Bulajića iz opozicionog Demokratskog fronta, da li će deo novca od prodaje vojne imovine biti usmeren na poboljšanje standarda vojnika "najsiromašnije vojske" u regionu, rekao da nije tačna konstatacija da je crnogorska vojska najsiromašnija.

Bošković smatra i da Bulajić takve tvrdnje iznosi iz političkih razloga.

Ministar je saopštio da prosečna zarada zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore iznosi 554,96 evra, dok je prosečna zarada vojnih lica 571,92 evra.

"Pošto vi tvrdite da je to najsiromašnije armija u regionu, da vam kažem podatke da je u Srbiji prosečna plata 350 evra, u BiH oko 450 evra, a u

Makedoniji oko 417 evra. Dakle, Vojska Crna Gora nije najsiromašnija, nego najbogatija kad je region u pitanju", tvrdi Bošković.

Ministar je kazao da Crna Gora ima vojsku na koju može da bude ponosna, i koja je sposobna da odgovori i najvećim izazovima.

Bulajić mu je odgovorio da prvi put čuje da se siromašnost armije postavlja u istu ravan sa primanjima određenih starešina.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Vijesti/Filip Roganović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: KO NAS TO SNIMA? Ministar Stefanović rešio misteriju o kamerama!