O ovim događajima najviše se pisalo na stranicama hronike

DOBRO JE DA JE PROŠLA: 2017. je bila KRVAVA, a ovo su događaji koji su punili stranice hronike!

Crna Hronika
> 19:33h

15. septembar

Hapšenje Zorana Marjanovića podiglo je medijsku prašinu u gotovo istoj meri kao i ubistvo njegove supruge Jelene u aprilu 2016. godine.

Marjanović je 15. septembra uhapšen u porodičnom domu u Borči zbog sumnje da je godinu i po dana ranije, na nasipu u Crvenki, usmrtio mladu pevačicu Granda. Kao glavni dokaz protiv Zorana navodili su se tragovi blata na njegovim pantalonama koji su se poklopili s analizama blata iz kanala u kome je nađeno telo nesrećne pevačice. Zanimljivo je da je Marjanović desetak dana pre hapšenja ušao u rijaliti program „Zadruga“ iz koga je ubrzo izašao. Baš tada inspektori su došli u njegov dom i priveli ga. S njim je u trenutku privođenja bila i njegova devojka Zorica Zoka Mitrović, koja je pokušala da spreči hapšenje. Više desetina svedoka saslušano je u Višem tužilaštvu proteklih meseci tokom istrage koja je pokrenuta protiv Marjanovića. Prema poslednjem rešenju, njemu je produžen pritvor do marta 2018, kada će morati da izađe iz pritvora ako optužnica ne bude podignuta.

5. i 12. jul

Zločini u Centrima za socijalni rad

Dve velike tragedije dogodile su se u julu za samo nedelju dana. Milan Lovrić, vlasnik auto-škole, 5. jula oko 16 sati došao je u CZSR na Novom Beogradu kako bi video troje zajedničke dece u kontrolisanim uslovima. Međutim, kada je video suprugu Olgu, kamenom je počeo da je udara u glavu dok je nije ubio, naočigled sinova. Nakon zločina je pobegao, ali se ubrzo bacio pod voz na Tošinom bunaru. Posle samo nedelju dana, Marko Nikolić je ispred CZSR u Rakovici sa 27 uboda i 30 posekotina nožem ubio bivšu suprugu Maju Đorđević. Malo pre toga je zadavio četvorogodišnjeg sina Mihaila, koga je mrtvog bacio pred majku i radnike centra. U borbi sa ubicom povređeno je troje socijalnih radnika, a pomahnitalog Nikolića jedva su savladali komunalni policajci koji su se tu zadesili.

25. maj

Razbojnik ubio devojku na pumpi

Kristina Kaplanović (19) teško je ranjena 25. maja tokom pljačke pumpe u Velikom Mokrom Lugu. Miloš Srebrić, koji je uhapšen posle tri meseca skrivanja, sumnjiči se da je tokom razbojništva na pumpi ispalio hitac koji je nesrećnu devojku pogodio u glavu. Navodno, on je izašao iz obližnjeg šumarka, uperio pištolj u nesrećnu devojku i njene kolege i zatražio da mu predaju novac. U kasi pumpe u tom trenutku bilo je svega 10.000 dinara, a tokom guranja s radnikom, ispalio je hitac i pogodio Kristinu. Nesrećna devojka preminula je četiri dana kasnije u Urgentnom centru. Na pumpi se zaposlila kako bi finansirala studije u Beogradu.

2. april

Plinska boca u Nišu raznela blizance

Osamnaestogodišnji blizanci Milan i Neda Pavlović, nastradali su u eksploziji plinske boce u Nišu dok su bili na porodičnom ručku kod svoje tetke. Do stravične nesreće došlo je jer je plin u stanu koji se nalazio ispod duže vreme curio zbog neispravne plinske boce. Od siline detonacije, Milan i Neda su propali kroz pod, a plafon se obrušio na njih. U eksploziji su povređene četiri osobe, među kojima i njihova majka Nataša Pavlović. Milan je bio četvrta godina Pravno-poslovne škole u Nišu, a njegova sestra maturant Gimnazije „Svetozar Marković“. Kobnog dana otišli su prvi put na glasanje, a po povratku su odlučili da s majkom posete tetku.

7. jul

Srbi nasmrt pretukli Amerikanca na Zakintosu

Sedmorica srpskih državljana uhapšena su u julu na grčkom ostrvu Zakintos, zbog sumnje da su učestvovali u tuči nakon koje je preminuo američki student Bakari Henderson. Posle nekoliko dana, uz kauciju, Nenad Jovanović i Siniša Petrović pušteni su da se brane sa slobode, dok su u grčkom pritvoru ostali Miloš Ilić, Nemanja Petrović, Stefan Stojanović, Dušan Ranković i Miloš Senić. Obračun je, navodno, izbio zbog hostese srpskog porekla. Tokom tuče u kafiću, Amerikanac je istrčao na ulicu i počeo da beži, ali ga je grupa mladića sustigla i oborila, a onda su ga udarali i šutirali dok nije izdahnuo.

3. novembar

Staklorezac ubio najboljeg prijatelja

Filip Gavranović ubio je početkom novembra najboljeg prijatelja Nikolu Ostojića i njegovo telo danima držao u svojoj staklorezačkoj radnji u Resavskoj ulici. Nezapamćen zločin dogodio se iz koristoljublja, a Gavranović je uhapšen nakon što je njegova supruga posumnjala da on stoji iza nestanka Ostojića, koji je držao pekaru preko puta staklorezačke radnje. Nakon tri dana potrage, policija je ušla u Gavranovićevu radnju i otkrila Ostojićev leš, prekriven tepisima i kartonima. Utvrđeno je da je ubica svog prijatelja namamio u radionicu i ubio alatom, a onda mu uzeo 20.000 evra koje je pekar podigao zbog kupovine lokala.

foto: PrintScreen

30. novembar

Balkanski kralj sintetičkih droga uhapšen po treći put

Doktor Milan Zarubica, jedan od najvećih proizvođača sintetičke droge na ovim prostorima, uhapšen je u Makedoniji, kada je u Tetovu otkrivena ilegalna laboratorija u kojoj je proizvodio kaptagon, novu sintetičku drogu, za koju se sumnjalo da je prodavao, između ostalih, i teroristima ISIS-a. U akciji sa srpskom i makedonskom policijom učestvovala je i američka DEA, a vrednost zaplenjenih 300 kilograma kaptagona procenjena je na oko sedam miliona evra. Kontroverzni doktor je prvi put uhapšen u Srbiji 2003, a potom i 2011. godine.

11. mart

Slobodan Šaranović ubijen u centru Budve

Slobodan Šaranović, nekadašnji vlasnik kockarnica u Srbiji, Crnoj Gori i Austriji, likvidiran je ispred svoje kuće u Budvi. Nepoznati napadači otvorili su vatru na njega iz vozila u pokretu i ispalili 15 metaka. U decembru 2016. pušten je iz pritvora u Spužu gde je proveo skoro tri godine zbog optužbe da je organizovao ubistvo Nikole Bojovića, brata Luke Bojovića, u centru Beograda aprila 2013. godine. Šaranoviću je nekoliko godina ranije u sačekuši u Beogradu ubijen rođeni brat Branislav, za šta je on krivio Luku Bojovića. Prema pisanju medija, sve žrtve ubijene su u okviru rata dve porodice zbog krvne osvete.

15. maj

Bivši fudbaler obesio se zbog torture

Za Dragana Miloševića (22), nekadašnjeg fudbalera, saznalo se kada se 15. maja obesio u iznajmljenoj kući na Novom Beogradu, u kojoj je stanovao sa majkom i dvojicom mlađe braće. Nakon tragedije, njegova majka Dragana Jovićević tvrdila je da se on na ovaj korak odlučio zbog torture koju je preživeo tri i po godine ranije i da se od toga nikada nije oporavio. Njega su tada u jednoj kladionici u rodnom Kraljevu pretukli Savo Pavlović i Predrag Milošević, što je snimljeno kamerama iz lokala. Postupak koji se protiv njih vodio, okončan je tek u julu, nakon smrti mladića, a nasilnici su nepravosnažno osuđeni na po godinu dana zatvora.

foto: Facebook

24. novembar

Marko Markuš izrešetan u sačekuši

Marko Markuš (29) iz Novog Sada, šurak košarkaša Darka Miličića, ubijen je u sačekuši sa sedam metaka ispaljenih iz „škorpiona“ dok je izlazio iz sportskog centra u blizini hotela „Sajam“ gde je trenirao. Markuš je bio sin policajca, a samo osam meseci pre ubistva, pušten je iz zatvora gde je služio kaznu od pet godina zbog nanošenja teških povreda Aleksandru Dragojloviću iz Valjeva, koji je umro od zadobijenih povreda. Markuš se samo nekoliko dana pre ubistva javio novinaru Kurira, tvrdeći da mu je život u opasnosti i da ima informacije koje će otvoriti veliku aferu. Međutim, ovu tajnu odneoje sa sobom u grob.