Foto: Beta

MAČ NAD GLAVOM Partizan i Zvezda na tapetu UEFA

MAČ NAD GLAVOM PARTIZANA I ZVEZDE: Večiti u strahu, čeka se crni petak i odluka UEFA

Crno-beli bi mogli ponovo da budu kažnjeni zatvaranjem stadiona, dok crveno-bele očekuje poslednja opomena u vidu novčane kazne

Fudbal

Crvena zvezda i Partizan mogu u prvom mesecu nove 2018. da očekuju žestoku kaznu UEFA, saznaje Kurir.

Oba kluba su prijavljena disciplinskoj komisiji, a konačna odluka biće donesena u petak, 5. januara u Nionu. Od dva srpska kluba Partizan je u znatno težem položaju, pa je i potpredsednik kluba Vladimir Vuletić krajem prošle godine izneo svoje mišljenje da bi stadion mogao da bude zaključan na bitnoj utakmici protiv Viktorije iz Plzenja 15. februara. Partizan dočekuje Čehe u šesnaestini finala Lige Evrope, a kako je Vuletić otkrio, UEFA je pokrenula postupak zbog incidenata na meču protiv Jang bojsa. Otežavajuća okolnost su i veliki neredi na južnoj tribini na poslednjem večitom derbiju. Disciplinci UEFA imaju nekoliko fascikli o prekršajima navijača Partizana na evropskim utakmicama, i to u poslednjih 12 godina.

Crveno-beli, koje 13. februara na stadionu „Rajko Mitić“ očekuje utakmica protiv CSKA iz Moskve u 1/16 Lige Evrope, prijavljeni su UEFA zbog utakmice u Borisovu, kada su navijači skandirali generalu Ratku Mladiću. Tu je i problem na meču protiv Kelna, kada je delegat zabeležio da nije bilo prolaza na stepenicama. Propust u utakmici protiv Nemaca ne bi trebalo da bude otežavajući problem, pa će crveno-beli dobiti novčanu kaznu. To će biti ujedno i poslednja opomena klubu iz Ljutice Bogdana, pošto će svaki naredni incident značiti zatvaranje tribine ili celog stadiona.

Sve znaju

OBIMNA FASCIKLA O GROBARIMA

Vladimir Vuletić, potpredsednik Partizana, potvrdio je da crno-beli posle izricanja uslovne suspenzije strepe od ponovnog zatvaranja stadiona:

- Konstantno smo pod lupom UEFA. Oni imaju obimnu fasciklu punu dokumenata o prekršajima naših navijača u poslednjih 12 godina, koja mi je data na uvid kad sam se prethodni put pojavio pred komisijom za žalbe.

Kurir / A. R.

Foto: Beta