Foto: Profimedia

horor

ŠUMA KRIJE JEZIVU SUDBINU MALIŠANA: Dečica sela na bicikle i nestala bez traga! Pronađeno je samo ovo!

Prelepi pejzaži Anđeles nacionalne šume deluju savršeno za uživanje u prirodi i omiljeno su mesto za rekreaciju mnogim stanovnocima Kalifornije. Ipak, ovi šumski potoci, staze i krošnje kriju jezivu misteriju koju decenijama niko još nije rešio.

Planeta
> 08:19h

Slučajevi nestale dece u ovoj šumi nadomak Los Anđelesa beleže se još od 1956. godine.

Kada je u avgustu te godine Brenda Hauel (11) došla u posetu rođacima u Severnoj Karolini tokom raspusta posetila, ubrzo je počela da se druži sa dečakom iz komšiluka, trinaestogodišnjim Donaldom Bejkerom.

Ujutru 6. avgusta 1956. godine njih dvoje su svojim biciklom krenuli u avanturu na području San Gabrijel kanjona i nikada ih više nisu videli ni čuli.

Pokrenuta je masovna potraga u kojoj su učestvovali policija, mornarica ali i stotine volontera koji su pretraživali divljinu. Posle nekoliko dana pretraživanja otkrili su samo Brendin bicikl i Donaldovu jaknu.

Predmeti su pronađeni u blizini Morisove brane, što je oko četvrt kilometara udaljeno od mesta gde su deca poslednji put viđena.

Dva meseca kasnije, Donaldov bicikl pronađen je u jednoj osnovnoj školi kod učenika koji je tvrdio da ga je pronašao u šumi nedugo nakon što su Brenda i Donald nestali.

Već sledeće godine, u proleće 1957. godine na istom mestu desio se još jedan zastrašujući nestanak deteta.

Iz šetnje u koju su Eldon Bouman i njegov rođak Gordon Viks, pošli zajedno sa svojom decom, 23. marta, najstariji Tomi Bouman (8) se nikada nije vratio. Tokom pešačenja kroz Arojo Seko u kalifornijskoj Altadeni, Tomi je jednom trenutku otrčao negde i tu mu se izgubio svaki trag.

Porodica je najpre mislila da je dete sigurno negde u blizini jer se njihova kuća nalazila na samo kilometar odatle, ali nisu uspeli da ga dozovu. Ubrzo su obavestili policiju i organizovana je potraga u kojoj su učestvovali najobučeniji spasioci i avioni. Nikakav trag međutim, koji bi ih odveo do Tomija, nije pronađen.

Sledeći jezivi slučaj nestanka bio je 12. jula 1960. kada je maleni Brus Kremen (6) bio na kampovanju u šumi Anđeles sa još 80 dece. Tokom pešačenja sa drugom decom i u pratnji odrasle osobe, Brus se umorio i želeo da se vrati u kamp da se odmori. Iako je kamp još bio na vidiku ostalima u grupi, Brus je nestao nadomak kampa i nikada u njega nije stigao. Već nakon nekoliko minuta organizovana je potraga za njim a potom su se u akciju uključili i policija i volonteri. Ni o njemu nikada nije pronađen nijedan trag.

Kurir.rs / Creepyla.com

Foto: Profimedia