Foto: Profimedia

kao na filmu

SKOPSKI BONI I KLAJD: Tinejdžeri harali glavnim gradom Makedonije, uhapšeni posle niza krađa

Devetnaestogodišnja JK. Skopje i godinu dana mlađi N.GJ. iz Skoplja, dobili su krivične prijave zbog sumnje da su počinili osam pljački i ukrali oko oko 3.500 evra, saopštava Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Severna Makedonija
> 17:23h

Prvi zločin desio se na proleće 2017. godine kada su iz privatne kuće ukrali razni zlatni nakit, nakon čega su napustili kuću. Ukradene zlatne predmete JK je prodao u prodavnici nakita na Starom Skopskom Bazaru a novac su podelili. 20. maja prošle godine ušli su u kući u selu Dolno Lisice, jer su znali da je vlasnik sa porodicom nije kući. Provalili su i opet ukrali zlatni nakit.

Nekoliko dana kasnije je momak na motoru otrgao zlatni lančič starijoj ženi na jednom parkingu. Četvrti, peti i šesti krivični slučaj N.G. je počinio 30. maja prošle godine u osnovnoj školi "Ljuben Lape", gde je neopaženo ušao i ukrao nekoliko mobilnih telefona. I sledeća krađa desila se u školi, a žrtva je bio savetnik iz čije kancelarije su odneli novac i mobilni.

Poslednja krađa se desila u osnovnoj školi gde je iz kancelarija savetnika ukrao novčanik žene i lične dokumente. Ukradeni novac je potrošio za sopstvene potrebe i novčanik sa dokumentima bacio.

Kurir.rs/Sloboden pečat

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) OVO SU NAJGLUPLJI LOPOVI! Prosto da poželite da vam oni pljačkaju kuću !