Foto: Profimedia

Nestali dragulji

SPEKTAKULARNA PLJAČKA U VENECIJI: Pink panteri ukrali nakit šeika iz Katara?

Nakit vredan nekoliko miliona evra ukraden je tokom izložbe u Duždevoj palati u Veneciji. Zlatni i platinasti broš i minđuše od dragog kamenja u vlasništvu su katarskog šeika Hamada bin Abdulaha el Tanija, a ne isključuje se mogućnost da su pljačku izveli članovi „Pink pantera“.

Crna Hronika
> 14:04h

Dvojica lopova ušla su na izložbu dragulja i artefakata i utopila se u masu. Dok je jedan od njih čuvao stražu, drugi je otvorio vitrinu i iz nje ukrao minđuše i zlatni broš. Komesar policije iz Venecije Vito Galjardi izjavio je da je reč o ozbiljnim kriminalcima.

- Svakako imamo posla s profesionalcima, koji su uspeli da pobegnu sa nakitom uprkos tome što se i u zgradi i u prostorijama nalaze veoma napredni tehnološki sistemi- rekao je Galjardi i dodao da je nakit vredan nekoliko miliona evra.

Nakit se nalazio u kovčegu, a na izložbi se moglo videti 270 dragulja iz kolekcije šeika El Tanija, člana katarske kraljevske porodice. Ova kolekcija sadrži drago kamenje, dijamante, žad i indijske artefakte stare pet vekova.

- Alarm se oglasio oko 10 časova. Kad je obezbeđenje došlo do kovčega u kojem su bili dragulji, shvatili su da je prazan. Pregledom nadzornih kamera utvrdili su da su dve osobe bile u blizini kovčega, a da je jedna od njih nakit stavila u džep - preneli su italijanski mediji.

J. I. - Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) PRAVEDNI PITBUL! Lopov umakao policajcima, ali ne i ovom psu!