Foto: Instagram / therichkidsofteheran

luksuz

(FOTO) BESNA KOLA, BAZENI, ŽURKE: Dok demonstranti ginu, ovako žive bogata deca Teherana!

Dok vesti iz Irana proteklih dana uglavnom opisuju dramatične scene sa demonstracija, kako protiv vlasti tako i pro-vladinih, malo ko zaista ima pravu sliku života u ovoj zemlji.

Planeta
> 10:52h

Društvene mreže su takođe bile važna tema, ali jedan Instagram profil otkriva život verovatno suprotan od onoga što većina misli o prilikama u Iranu.

Reč je o profilu "Bogata deca Teherana" koji je prepun fotografija luksuznog života ali i pokazatelja da se iranski milenijalsi ne razlikuju mnogo od svojih vršnjaka na Zapadu.

Luksuzne vile i skupoceni automobili parkirani ispred njih redovni su na ovom profilu.

Poziranje pored skupog automobila sa mašnom jasno nagoveštavaju da je reč o poklonu, a pored devojke je i prepoznatljiva markirana tašna.

Život u kući sa bazenom deluje kao sasvim uobičajena stvar na ovom profilu.

Žurka kao i svaka druga

Uz jednu od fotografija sa žurke na bazenu stoji i objašnjenje da se mnogi ljudi iznenade provodom u Teheranu. Slobodni ste, kako objašnjava jedna devojka, da se oblačite kako god želite i radite šta god vam se radi dok ste na privatnom posedu, dakle ne na ulici.

Naravno to ne znači da vam neće policija pokucati na vrata ako preterate sa glasnom muzikom ili remećenjem javnog reda i mira, kao i u bilo kojoj drugoj zemlji.

Naravno, i putovanja su neizostavni deo života bogate dece Teherana, ali ne sa bilo kakvim prtljagom.

Poziranje u skupoj garderobi i markiranim sandalama od 1.000 dolara

Devojke, kao i inače, vole da ustaknu svoj skupi nakit, markirane tašne i odeću

Kurir.rs / Businessinsider.com

Foto: Instagram / Therichkidsoftehran