Foto: Printscreen Krone.at

neće da rizikuju

AUSTRIJA ODBILA DA LEČI RANJENOG TERORISTU: Ministarstvo policije zabranilo da operišu džihadistu u bečkoj bolnici!

BEČ - Austrijske vlasti odbile su pružanje medicinske pomoći ranjenom Gruzijcu (19) koji je osumnjičen za teriroristički napad severno od Tbilisija.

Austrija
> 15:10h

Gruzijska vlada nameravala je da osumnjičenog teroristu Islamske države, koji je teško povređen u antiterorističkoj akciji, dovedu u Beč na hitnu operaciju, dodajući da je Ministarstvo unutrašnjih poslova zabranilo ulazak 19-godišnjaku u Austriju.

Temirlan M. je 26. decembrateško je povređen pogotkom u glavu, nakon što je pokušao da detonira ručnu bombu. Mladić se od tada nalazi u komi. Vlada u Tbilisiju je zbog toga planirala da ga pošalje na hitnu operaciju u bečku bolnicu AKH

. Inače ranjeni mladić bio je prijatelj sa jednim od vođa napada na istanbulski aerodrom 2016.godine Ahmedom Čatajevim i snažno ga je podržavao. Zbog te činjenice ministar unutrašnjih poslova Herbert Kikl zabranio ulazak Temirlanu u Austriju

Ministarstvo je obrazložilo da bi "njegov dolazak predstavljao veliku opasnost po unutrašnju bezbednost. Rizik od akcije oslobađanja ili napada sa ciljem oslobađanja teško povređenog je prevelik", stoji u saopštenju ministarstvo.

Kurir.rs/Krone.at

Foto printscreen krone.at

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: DA LI CELOJ BOLNICI PRETI NEKONTROLISANA ZARAZA MALIM BOGINJAMA???