Sveštenik i vernici uvereni

JEREJ IVICA KOJI JE OTERAO ĐAVOLA NA BADNJE VEČE: Slava Bogu za sve! Snagom molitve odgurnuli smo svaku nečistu silu!

Snagom molitve odgurnuli smo svaku nečistu silu, kaže jerej Ivica Kalinović, dok meštani Aleksandrovca tvrde da su na prikazi uočili bol i urlik

Društvo
> 09:40h

Fotografija koja je nastala tokom paljenja badnjaka na Badnje veče ispred Crkve Svetog Nikolaja u selu Aleksandrovac, u braničevskoj opštini Žabari, mnogima je oduzela dah!

Korisnici društvenih mreža masovno ukazuju da se u gornjem desnom uglu, tik uz zid svetinje, vidi razjapljena čeljust nekakve prikaze koja uzmiče pred plamenom koji izlazi iz badnjaka. Oni u svojim komentarima pretpostavljaju da je to đavo lično, te da mu se na licu vide grč i bol i nazire urlik, dok oko vatre stoji okupljen narod koji je došao da se pomoli i svečano dočeka najradosniji hrišćanski praznik Božić.

Aleksandrovački vernici tvrde i čvrsto veruju da je te večeri njihov sveštenik jerej Ivica Kalinović snagom molitve razobličio zlu silu i oterao je pred dolazak praznika Hristovog rođenja.

Jerej Ivica Kalinović kaže za Kurir da je i sam bio iznenađen kad je video fotografiju i dodaje da je sve bila volja i blagoslov Božji.

- Neko je mom sinu poslao fotografiju. Ja prvo ništa nisam primetio, video sam samo vatru i badnjak, ali moja ćerka je to videla i pozvala nas. Stvarno je neobično... U trenutku paljenja mislim da niko od prisutnih, a ni ja, jer sam bio koncentrisan na badnjak, ništa nije primetio - opisuje događaj sveštenik:

- Mogu samo da kažem: Slava Bogu za sve! Bio je to blagoslov od njega! Nisam ja ništa uradio, mi smo tu kao sveštenici samo da mu služimo i da preko nas deluje Božji blagoslov na narod. Svakako, sam taj čin i taj dan su bili prelepi, ta vera ljudi, ta radost, a siguran sam, sve i da se taj prikaz nije pojavio na slici, da smo snagom molitve odgurnuli svaku nečistu silu.

Njegov sin Stefan, koji je sliku podelio na društvenim mrežama, kaže da je atmosfera bila predivna i „da je to ono što je ovoj prikazi očito smetalo“.

Kurir/Jelena Pronić

Foto: Kurir

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(КУРИР ТВ) ЦРКВА СВЕТОГ МАРКА! Богородичин мозаик највећи на свету!