Foto: Foto: TKD Galeb

Tekvondo

PRESTIŽNI TURNIR: Tijana i Vanja na Gren slemu u Kini

Vanja Stanković i Tijana Bogdanović predstavljaće Srbiju na tekvondo Gren slemu u Kini u kategoriji do 49 kilograma.

Ostali sportovi
> 15:19h

Na turnir su pozvani elitni takmičari koji su osvojili olimpijsku medalju, svetsku ili gran pri titulu, ali i one koji su svoje mesto izborili preko kvalifikacionog turnira ili dobili specijalne pozivnice. Takođe, ovo je jedini turnir sa visokim novčanim nagradnim fondom- pobednik odnosi 70.000 dolara, drugo mesto "vredi" 20.000, dok trećeplasirani osvaja 5.000 dolara.

"Tijana u prvom kolu ima nezgodnu Iranku sa kojom ima pozitivan skor, dok se u drugom kolu sreće sa svetskom šampionkom iz Koreje. Vanja kao aktuelna svetska šampionka i kao treći nosilac ima prvo kolo slobodno, a onda čeka pobednika od između Turske i Hrvatske. Obe protivnice su izuzetno dobre tako da je svejedno koja će proći dalje. Devojke su vredno radile celi decembar i ovde smo spremni došli. To mi je i najvažnije, a sada treba da na terenu pokažemo i koliko je to", analizira Dragan Jović.

Tijana se na turnir kvalifikovala kroz poziciju na olimpijskoj listi.

"Ovo je jedan od najtežih turnira koje imamo, dolaze samo olimpijski i svetski osvajači medalja, tako da sam srećna sto se nalazim među njima. Pravila su malo promenjena i borbe će biti jos atraktivnije, jedva čekam da pocne – istakla je srebrna iz Rija.

Sa druge strane, Vanja se na GS kalifikovala kao osvajačica svetskog zlata.

"Gren slem je novi turnir, takođe i prvi ove godine. Konkurencija je izuzetno jaka, iz svake kategorije dolazi 12 najboljih boraca i iz tog razloga mi je prvenstveno drago što sam ovde. Borbe uskoro počinju i nadam se dobrim rezltatima".

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT! ZBOG ČEGA SE NAŠE KOLEGE PLAŠE ZA NOVAKA?!