Foto: Fonet/AP

NOLE NIŠTA NE OBEĆAVA PRED OZI OPEN

AMERIKANAC UZ ĐOKOVIĆA U MELBURNU: Povređeni Agasi steže zube da bi pomogao Novaku

Srpski teniser Novak Đoković je istakao da nema nikakva očekivanja od Australijan opena jer je šest meseci bio odsutan zbog povrede.

Tenis

- Bio sam dugo van terena i moj lakat nije bio sasvim dobro. To je razlog zašto nemam nikakva očekivanja. Zahvalan sam što sam u Australiji i ako budem mogao da igram, biće sjajno. Nadam se da ću biti spreman da odigram dobro. Igrao sam na nekoliko egzibicija i izgleda da mogu da se nadmećem - poručio je Đoković.

Novak će startovati u utorak sa Amerikancom Donaldom Jangom.

Nole je dodao da mu je u ovom trenutku najvažnije da igra bez bolova.

- Startujem sa 14. mesta, međutim, to mi nije važno. Želim samo da počnem da igram i vidim gde će me to odvesti. Idemo polako, dan za danom. Radim sve što mogu sa svojim timom i doktorima. Ako budem igrao kao što sam protiv Tima, biću zadovoljan. Siguran sam da ću za tri ili četiri dana biti najbolji što mogu - rekao je Đoković.

Uz srpskog tenisera ponovo će biti trener Andre Agasi, uprkos povredi koju je zadobio bordujući. Amerikanac nije mogao da dođe u Australiju da bi igrao tenis, ali dolazi da bude podrška Novaku.

- Veoma sam razočaran što moram da odustanem od teniske egzibicije. Nažalost, tokom božićnog odmora imao sam incident na snoubordingu, nisam se još oporavio i nisam mogao da putujem do Australije. Nadao sam se ponovnom nastupu u Adelejdu. Svim mojim navijačima se izvinjavam i vidimo se uskoro - rekao je Agasi.

Kurir / Milan Nastić

Foto: Fonet/Ap, Geoff Burke, Profimedia