Foto: Tanjug/AP

SRPSKI OKRŠAJ U nba

(VIDEO) MOĆNI SRBI! Bogdanov rekord karijere nedovoljan za pobedu, briljantan povratak Teodosića!

Košarkaši Los Anđeles Klipersa savladali su Sakramento Kingse u jednom izuzetno uzbudljivom meču (121:115), a srpski košarkaši blistali su na terenu.

Košarka
> 13:07h

Meč je obeležio fantastičan povratak na parket srpskog plejmejkera Miloša Teodosića. Teo je odigrao odličan meč. Za 25 minuta igre bio na korak od dabl-dabl učinka, postigao je 10 poena (4/9 iz igre, 2/5 za tri) i imao čak devet asistencija.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je odlični Lu Vilijams sa 30 postignutih poena, dok je Blejk Grifin zabeležio dabl-dabl (18 poena, 12 skokova).

S druge strane, Bogdan Bogdanović je bio najbolji u redovima Sakramento Kingsa. Srpski reprezentativac je bio najefikasniji u svom timu sa 22 postignuta poena (7/11 iz igre, 4/6 za tri), što mu je i rekord u NBA karijeri. Bogdan je upisao i četiri skoka i dve asistencije.

Klipersi su od starta imali prednost, u trećoj deonici bilo je čak +16 za goste. Međutim, Kingsi su ušli sjajno u poslednjih 12 minuta i serijom 17:2 došli do vođstva 109:108, posle trojke Bogdanovića i poena Rendolfa, na pet minuta do kraja. Seriju je prekinuo dugom dvojkom Teodosić, da bi posle trojke Grifina Klipersi poveli 115:113, posle čega su priveli meč kraju.

Klipersi su trenutno deveti na Zapadu sa skorom 20-21, dok su Kingsi nakon novog poraza poslednji na tabeli sa 13-28.

Kurir sport, foto: Tanjug/AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: OVAKO izgleda put Zvezde i Partizana do prvog i četvrtog mesta u ABA ligi