Foto: Profimedia

Uzburkane strasti pred duel

OLUJA, OLUJA SE SPREMA: Hrvatski medij iz Splita na skandalozan način najavio duel protiv Srbije

Rukometaši Hrvatske i Srbije večeras od 20.30 časova u Splitu igraju utakmicu 1. kola na Evropskom prvenstvu.

Ostali sportovi
> 15:24h

I dok sportisti sa obe strane pokušavaju da ostanu fokusirani na teren, strasti pred utakmicu podgrejavaju lokalni mediji.

Tako je novinar "Slobodne Dalmacije" Zdravko Reić u autorskom tekstu na vrlo provokativan način najavio večerašnji duel.

"Oluja, oluja se sprema, oluja navijanja sa tribina Spaladium Arene da ponese naše rukometaše do pobeda na prvenstvu Evrope, do – svi sanjamo – zlatne medalje, jedine koja nedostaje u kolekciji odličja „kauboja“, napisao je Reić.

foto: Printskrin/Slobodna Dalmacija

Jasna je aluzija na vrelu atmosferu koju popularna "Torcida" pravi u Splitu, ali je još jasnije da reč "oluja" ima sasvim drugačiju konotaciju o odnosu dva naroda.

Asocijacija na etničko čiščenje koje je izvršeno nad Srbima u Hrvatskoj 1995. godine, kada je proterano više od 250.000 Srba, a ubijeno ili nestalo 2.313 Srba, od toga 1.205 civila, a među njima 522 žene i 12 dece, sasvim sigurno nije adekvatna najava za duel rukometaša dve zemlje.

Za razliku od Zdravka Reića, daleko lepšu sliku šalju sami rukometaši. Tako su hrvatski rukometaš Zlatko Horvat i srpski rukometaš Dobrivoje Marković poslali poruku mira i prijateljstva.

Kurir sport

Foto: Profimedija

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: OVAKO izgleda put Zvezde i Partizana do prvog i četvrtog mesta u ABA ligi