Foto: Printscreen YouTube/Puls BN TV

UOČI POSETE

MEKTIĆ: Pitao bih Kolindu odakle joj informacije o desetinama hiljada džihadista u BiH

SARAJEVO - Ministar bezbednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić izjavio je da bi predstavnici BiH trebalo da zatraže od hrvatske predsednice Kolinde Grabar-Kitarović objašnjenje njenih ranijih izjava o osobama povezanim sa radikalnim islamom koje mogu predstavljati bezbednosnu pretnju.

Bosna i Hercegovina
> 10:06h

On je na konferenciji za novinare rekao da se neće sastati sa hrvatskom predsednicom tokom njene službene posete BiH 17. januara, ali da bi, da je u prilici, od nje zatražio pojašnjenje njenih tvrdnji o hiljadama potencijalnih ekstremista u BiH, prenosi regionalna televizija N1.

"Pitao bih je zašto je to govorila i otkuda joj takve informacije", kazao je Mektić, dodajući da ne zna da li će to pitanje da pokrene neko od zvaničnika BiH sa kojima bi predsednica Grabar-Kitarović trebalo da se sastane u Sarajevu. Prema njegovim rečima, navodi o 10.000 osoba, koliko je konstatovano tokom prošlogodišnjeg susreta direktora hrvatske SOA i OSA iz BiH, odnose se na procene stanja u celom regionu a ne u BiH.

"Kazao bih joj a smo u kontaktu sa obaveštajnim službama Hrvatske, koje su nam kazale kako te informacije nisu tačne i zato bih tražio od nje da kaže zašto je plasirala takve tvrdnje", izjavio je Mektić.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Puls BN TV