Foto: Kurir

Srbijo, pomozi

DEČKU KOJI JE UJEDINIO SRBE I HRVATE TREBA POMOĆ: Svi zajedno za Vasu do 110.000 evra!

Vasilije Sentivanac (18) čeka na transplantaciju koštane srži od koje mu zavisi život, od toga ga deli 110.000 evra

Društvo
> 18:48h

Mladi fudbaler Vasilije Sentivanac (18) iz Vukovara rastužio je celu Hrvatsku kada se pre godinu i po dana razboleo od akutne leukemije. Od trenutka otkrivanja bolesti, pa do sada, vreme je proveo u bolnici Rebro u Zagrebu, ali pošto mu se stanje pogoršalo, hitno je prebačejn u Nemačku, jer samo tamo postoji nada da se izleči.

Nažalsot, ono što ga sprečava, je nedostatak novca. Da bi se uradila neophodna transplatacija koštane srži, potrebno je 110.000 evra. U nadi da će pomoći Vasiliju, Zajedničko Veće opštine Vukovar pokrenulo je veliku humanitarnu akciju kojom poziva sve da pomognu mladiću.

Kurir je u decembru 2016. godine već pisao o Vasiliju i o nesvakidašnjem događaju gde su dva fudbalska kluba, Vuteks-Sloga, koja ima prefiks srpski, i Vukovar 91, koji slovi za hrvatski, organizovali humanitarnu utakmicu "Za Vasu". Na taj način su pokazali toleranciju, humanost i prave životne vrednosti, čime su dali primer svima, s obe strane granice.

foto: Kurir

Vasilije je igrao za oba kluba, a njegova sudbina je pogodila sve Vukovarce.

Prvi čovek Sloge Đorđe Božić, čim se Vasa razboleo, pozvao je ljude za pomoć.

- Vasilije je divno dete, a njegova bolest može da zahvati svakoga. Mi koji poznajemo njegovu porodicu, Hrvati i Srbi, organizovali smo se da mu pomognemo u najtežim trenucima. Ujedinili smo se i iznenadili sve u gradu, jer je na utakmicu došao veliki broj ljudi - rekao je prošle godine Božić. Neka i ovoga puta humanitarna akcija za Vasilija Sentivanca ujedini i Srbe i Hrvate!

(S. S.)

Podaci za uplatu

Humanitarna akcija "Zajedno za Vasu" Multivalutni transakcijski račun Addiko Bank d.d. IBAN: HR95 2500 0091 5011 4765 2 SWIFT BIC Addiko bank d.d. Zagreb: HAABHR22