Foto: Tanjug

Bez povećanih mera bezbednosti

KURIR NA LICU MESTA, ZVONA OGLASILA DOLAZAK VUČIĆA NA KIM: Nepregledna kolona Srba pred manastirom Banjska dočekala predsednika

Politika
> 12:06h

Na severu Kosova sve je spremno za današnju posetu predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je pred manastir Banjska stigao u 11 časova.

Vučić je došao u pratnji direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića, šefa BIA Bratislava Gašića, predsednika opština sa severa Kosova i predstavnika Srpske liste, a dočekao ih je, uz zvonjavu crkvenih zvona, vladika Teodosije.

foto: Zoran Šaponjić

U Kosovskoj Mitrovici jutros nisu primetne povećane mere bezbednosti.

foto: Zoran Šaponjić

Kroz Zvečan i duž magistrale do Banjske pripadnici KPS kontrolišu svaku raskrsnicu, javlja reporter Kurira sa lica mesta.

foto: Zoran Šaponjić
foto: Zoran Šaponjić

Na nekoliko mesta vidljivi su i policajci sa dugim cevima.

foto: Zoran Šaponjić

Na prilazu manastiru u ovom trenutku je veliki broj Srba sa severa Kosova koje ni sneg koji veje od jutros nije sprečio da satima stoje ispred i dočekaju predsednika.

(KURIR TV) VUČIĆ SVAKOG TRENA TREBA DA STUPI NA TLO KOSOVA: Ovako izgleda administrativni prelaz pred dolazak predsednika Srbije

Među okupljenima je i Marko Đurić, direktor kancelarije za KiM, kao i više lokalnih funkcionera.

foto: Zoran Šaponjić

Predsednik Srbije odlazi na Kosovo i Metohiju u teškom trenutku, nakon ubistva srpskog političara iz Kosovske Mitrovice Olivera Ivanovića.

To je, po opštoj oceni, uveliko uznemirilo Srbe, koji su zabrinuti za bezbednost i dalja dešavanja u južnoj srpskoj pokrajini.

foto: Zoran Šaponjić
foto: Zoran Šaponjić

Kako je najavljeno, predsednik Srbije obići će, na početku posete, manastir Banjska, a zatim, sa srpskim zvaničnicima sa KiM, i Tehnički fakultet u Kosovskoj Mitrovici.

foto: Zoran Šaponjić

Nakon toga predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovaraće sa građanima u Domu kulture u Lapljem Selu, koje se nalazi nedaleko od Prištine.

(Kurir.rs/Z. Šaponjić)