Foto: Reuters

izbegavanje konflikta

POSLE TURSKOG NAPADA NA KURDE U SIRIJI: Rusija povlači trupe iz Afrina, tražiće u UN prestanak operacije

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da povlači trupe raspoređene blizu sirijskog grada Afrina, nakon što su turski avioni izveli vazdušni napad.

Planeta
> 19:16h

Kako se navodi, to je učinjeno da bi se sprečile moguće provokacije, a da bi se izbegla pretnja po život i zdravlje ruskih vojnika - operativna grupa Centra za pomirenje zaraćenih strana i vojne policije u oblasti Afrin preseljena je na podrucje Tel-Ađar, prenosi AP.

Područje Tel Ađar se naziva i demilitarizovana zona, a kao takvo je osnovano u septembru, a navodi se da se za sada ne zna koliko ruskih službenika je pogođeno ovim najnovijim dešavanjima.

Rusija će diplomatski podržati Damask i tražiće u Ujedinjenim nacijama da Turska obustavi svoju vojnu operaciju u regionu Afrin, na severozapadu Sirije, izjavio je danas član Odbora za bezbednost gornjeg doma ruskog parlamenta Franc Klincevič.

"Neće samo Sirija tražiti obustavu te operacije. I Rusija će podržati taj zahtev i pružiti Siriji diplomatsku podršku", rekao je ruski poslanik Klincevič za RIA Novosti.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI : OVO SU tri snažne poruke Vučića Srbima na Kosovu i Metohiji