Foto: Promo

TRUJUMF

MILENA DRAVIĆ ODUŠEVLJENA OŽALOŠĆENOM PORODICOM: Nušićevi likovi su svuda oko nas

Kroz fantastičnu režiju Jagoša Markovića prikazano je koliko našem najboljem komediografu nije bila potrebna aktuelizacija, kaže proslavljena glumica nakon premijere

Pop kultura

Prva premijera Narodnog pozorišta u sezoni kada slavi 150 godina od svog osnivanja, Nušićeva „Ožalošćena porodica“, ispraćena je u petak višeminutnim aplauzom i ovacijama, a u publici je bio sam krem srpskog glumišta.

Glumica Milena Dravić iz sale je izašla ozarena i sa osmehom oduševljenja.

- Fantastično. Predstava je odlično urađena. Nemam rači. Nište manje se nije ni očekivalo od velikog majstora režije kakav je gospodin Jagoš Marković, ali i odlične glumačke ekipe. U ovom komadu se vidi koliko je Nušić svevremen i koliko mu nije potrebna aktuelizacija. Njegova dela ostaju za sva vremena - i prošla, i sadašnja, ali i buduća - rekla je Dravićeva.

foto: Printscreen

Ona se složila da je „Ožalošćena porodica“ pred sve nas stavila ogledalo na kojem se vide mnoge naše crte kao naroda i dan-danas.

- Gledajući predstavu, prepoznajem mnoge likove iz naše okoline. Moramo biti ponosni kao nacija što smo imali takvog pisca - kaže glumica.

Da je Narodno pozorište dobilo predstavu koja će se sigurno upisati u istoriju ovog teatra, dokaz je gromoglasni aplauz nasmejane publike, u kojoj su bili i Nataša Ninković, Kokan Mladenović, Goran Marković, Goran Paskaljević, Ljiljana Blagojević, Dragan Bujošević, Dejan Mijač, Maja Gojković, Ana Brnabić i mnogi drugi.

foto: Promo

Najveće ovacije za maestralno izvođenje dobili su Vanja Ejdus, Saša Torlaković i Nebojša Dugalić, kao i Nela Mihailović, ali i ostali deo ekipe koju čine Aleksandar Srećković, Slobodan Beštić, Suzana Lukić, Dušan Matejić, Radmila Živković i Danica Maksimović.

MONA CUKIĆ