Foto: Privatna Arhiva

INTERVJU

DRUGI ČOVEK SPS SLOBODAN MILOŠEVIĆ: Kosovski čvor raspetljati da svi budu zadovoljni!

Važno je što je predsednik pokrenuo dijalog o KiM jer moramo sami za sebe da definišemo šta bi bio naš predlog za održivo rešenje

Politika
> 11:04h

Povodom predstojećih gradskih izbora, potpredsednik Izvršnog odbora SPS Slobodan Milošević kaže da je današnja opozicija „bezidejna, razjedinjena, nesadržajna i destruktivna“, ali i da je ubeđen da će Beograd u budućem mandatu voditi koalicija SNS-SPS.

Predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić i lider SPS Ivica Dačić dogovorili su se da SPS na gradske izbore izađe samostalno. Kakvu kampanju očekujete?

- Dogovor na relaciji Vučić-Dačić donet je u najboljem interesu Beograđana jer je izvesno da ćemo nakon izbora zajedno sa SNS imati većinu odbornika. Dosadašnja saradnja između SPS i SNS pokazala se kao izuzetno efikasna i produktivna.

Koliko su važni ovi gradski izbori?

- U Beogradu glasa preko 1.600.000 birača, pa mogu slobodno da kažem da su izbori za Beograd zapravo izbori za čitavu Srbiju.

Nadate se dvocifrenom rezultatu?

- Uveren sam da će SPS ponoviti dvocifren rezultat sa prošlih beogradskih izbora. Naš kandidat za gradonačelnika je Aleksandar Antić, koji poznaje puls prestonice.

foto: Dado Đilas

Opozicija još uvek nije postigla dogovor o ujedinjenju i zajedničkom nastupu, zbog čega se u javnosti stiče utisak da pojedini njeni predstavnici ne mogu da premoste određene razlike. Kakav je vaš stav o opoziciji?

- Mogu je opisati u nekoliko reči - bezidejna, razjedinjena, nesadržajna i destruktivna.

Da li ujedinjena i dobro organizovana opozicija može da poljulja ili ugrozi pobedu SNS?

- Mogu da se ujedinjuju koliko god hoće, ubeđen sam da će prestonicu u budućem mandatu voditi koalicija SPS-SNS.

Očekujete li da će od Srbije biti traženo da prizna nezavisnost Kosova kako bi ušla u EU?

- Važno je što je predsednik Vučić pokrenuo dijalog o KiM jer je reč o tome da moramo sami za sebe da definišemo šta bi bio naš predlog za trajno i održivo rešenje na obostranu korist i Beograda i Prištine, a pre svega naših građana.

foto: Fonet Zoran Mrđa

Ubistvo lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića unelo je dodatni nemir i nesigurnost na prostoru KiM.

- Osuđujem ovaj bezumni teroristički akt i pozivam nadležne organe da što hitnije pronađu počinioce.

S. Đurić - Foto: Dado Đilas; Fonet/Zoran Mrđa

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Vučić Srbima: SAMO DA VAM NE VIDIM SUZE