Foto: EPA

KEC IZ RUKAVA

LUKA JOVIĆ ZADIVIO NEMCE: Razbija, a dobija šansu na kašičicu

Trebalo mi je vremena da se naviknem na zahteve trenera Nike Kovača, kaže srpski fudbaler, koji kad god uđe u igru, da gol za Ajntraht iz Frankfurta

Fudbal
> 13:16h

Čuveni trener Ajntrahta Dragoslav Stepanović uverava nemačku javnost da je njegov mladi zemljak Luka Jović sve ono što je bilo potrebno timu iz Frankfurta da bi, kao u njegovo vreme, bio na vrhu tabele Bundeslige. Nemci su fascinirani prosekom od jednog gola na svakih 87 minuta igre i Jovićevim obimom lista od čak 44 centimetara!

- Gledao sam ga prvi put kad je Ajntraht igrao sa Hamburgerom. Njegovo telo je snažno, noge su mu kao stubovi, a deluje brzinom munje. Luka Jović je veliko pojačanje u kaznenom prostoru, a to je ono što treba Ajntrahtu - rekao je popularni Stepi.

foto: Saša Pavlić

U Jovićevoj statistici piše da je odigrao devet mečeva (postigao tri gola) u Bundesligi, ali kada se saberu svi minuti (262) na terenu, nema ni tri cele utakmice.

- Bilo mi je potrebno vremena da se naviknem na zahteve trenera Nike Kovača. Ipak, mislim da sam zaslužio više od 262 minuta na terenu. Nadam se da ću u nastavku sezone dobijati više prostora da igram. Sanjam o odlasku na Svetsko prvenstvu u Rusiju, ali prvo moram za klub da igram - rekao je Jović nemačkom Bildu.

O svojoj najjačoj igračkoj karakteristici i muskulaturi madi fudbaler Luka Jović kaže:

- Brzina reagovanja. Moje carstvo je kazneni prostor. Namirišem gde će krenuti lopta i kao napadač zauzimam bolju poziciju od mog konkurenta koji me čuva. Moji mišići su od majke prirode.

Uz dopuštenje bivšeg Zvezdinog centarfora i pomoć Dragoslava Stepanovića, izmeren mu je obim lista.

- Obim je 44 centimetra i još će rasti - nasmejao se popularni Stepi.

foto: EPA

Period u Zvezdi

POREĐENJE S PANČEVIM ME OPTEREĆIVALO

Kad vrati film unazad, Jović ističe da su ga poređenja s Falkaoom i Darkom Pančevim samo opterećivalo.

- Teško su mi padala ta poređenja, svi su od mene očekivali samo golove i asistencije, jer bih u suprotnom bio bezvredan. Veoma mlad sam prešao iz Beograda u Lisabon, ali sam želeo da ostanem i još dve godine igram za Crvenu zvezdu. Prerano sam otišao u inostranstvo - kaže Luka.

Kurir / Dejan Petković

Foto: Saša Pavlić, EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV SPORT ZVEZDA SA PUNIM STADIONOM PROTIV CSKA?! Ruski navijači preuzeli krivicu!