Foto: Policija Kvinslenda

AUSTRALIJSKA ČEDOMORKA

MAJKA IZ PAKLA: 5 godina mučila troje dece, pa dvoje ubila DA OD DRŽAVE IZVUČE PARE ZA OSIGURANJE

Žena iz Australije optužena je za ubistvo svoje dvoje dece i mučenje svog trećeg deteta, a deca su trpela zlostavljanja najmanje pet godina.

Planeta
> 14:56h

Mari Kraptri (51) uhapšena je u sredu u Gold Koustu, a policija ističe da se tereti da je ubila svoju osamnaestogodišnju ćerku Erin 2012. godine i dvadesetšestogodišnjeg Džonatana prošle godine. Oboje, sada već odrasli ljudi, tada su bili sa posebnim potrebama.

Motiv ove majke za "unapred isplanirano" ubistvo svoje dece bila je navodno finansijska korist, rekla je policija i dodala da to sigurno nije bio čin nežne majke, a njena advokatica Emili Lujsi rekla je da će energično da brani ove optužbe.

Policija je istakla da je majka mučila svoju sada dvadesetpetogodišnju ćerku i prouzrokovala joj "znatnu štetu tokom značajnog vremenskog perioda".

Tela njene dece pronađena su u razmaku od pet godina, u dve različite kuće u Gold Koustu. Njihova smrt prvobitno je tretirana kao samoubistvo, a tek kasnije su se probudile sumnje.

Policija je optužila Mari Kraptri da je pokušala da izvuče novac, gotovo milion australijskih dolara, iz osiguranja.

Optužena je za dva ubistva, kao i za mučenje, nanošenje teških telesnih povreda, prevaru, pokušaj prevare i oružanu pljačku, ali policija nije htela da otkrije detalje pre nego što se slučaj raspravi na sudu. Mari Kraptri se trenutno nalazi u pritvoru.

Kurir.rs/BBC.com

Foto: Policija Kvinslenda

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: OSMI DAN OD UBISTVA OLIVERA IVANOVIĆA! Otkrivamo šta je prethodilo likvidaciji!?