Foto: AP

ŠOKANTNO

NEMAČKI MEDIJI: Rat s Rusijom je samoubistvo! To znaju i u SAD, a evo ko će biti prve žrtve!

Nemački magazin “Kontra” je pozvao NATO da shvati da je rat protiv Rusije “samoubistvo“. Čitaoci ovog magazina su istakli da Nemačka to posebno dobro pamti…

Planeta
> 10:59h

U NATO-u postoje snage koje su uverene u ispravnost “vojnog rešenja“ u sukobu sa Rusijom. Međutim, svako ko napadne Ruse “zapravo čini samoubistvo“, zbog snage ruskog oružja i spremnosti Moskve da ga upotrebi u slučaju pretnje njihovoj bezbednosti.

Autor magazina “Kontra“, Ernst Planer, izdvojio je Iskander-M rakete, koje su sposobne da “za 2 minuta odlete do Varšave, a za 4 do Berlina“.

Pored toga, odbrambena oprema NATO-a je zastarela kada su u pitanju Iskanderi, jer oni mogu da lete u mezosferu.

Prema rečima novinara, NATO ne bi trebalo da sumnja da će Rusi, čiji je patriotizam porastao, “pritisnuti dugme“ da bi odbranili svoju domovinu.

U ovom slučaju, “ludaci“ koji bi započeli rat, bilo da su to SAD ili “nuklearni patuljci“ Britanija i Francuska, neće imati nikakve šanse. Rusija može unštiti svaku spoljnu pretnju, a realistični političari (a Planer tu ubraja Trampa i njegove saradnike) su vrlo svesni toga.

Čitaoci ovog magazina su se složili sa Planerovim argumentima. “Vojna kampanja protiv Rusije – svako ko je pokušao, dobio je polomljen nos, naročito mi Nemci, a jedna stvar je sigurna, bilo da smo u NATO-u ili ne, u slučaju rata neće biti ničega da se obnovi. Neće biti pobednika, i Amerikanci i Rusi to znaju, ali biće korišćeno taktičko oružje, a prvi koji će pasti pod vatrom smo mi“, napisao je korisnik Jomenk.

Krajem 2017. godine, ruski predsednik Vladimir Putin je objavio "ofanzivnu prirodu" akcija NATO-a u Istočnoj Evropi. U Poljskoj i Rumuniji postoje univerzalne instalacije koje se mogu koristiti za raketni napad protiv Rusije.

Imajući ovo na umu, Rusija će iskoristiti svoje suvereno pravo da adekvatno odgovori na spoljašnje pretnje, uključujući i stvaranje oružja koje može nadmašiti zapadni sistem raketne odbrane, rekao je Putin.

Kurir.rs/Contra-magazin.com

Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) DA LI SE RUSIJA I SAD SPREMAJU ZA 3. SVETSKI RAT? Tramp i Putin jačaju nuklearno oružje!