Foto: Profimedia

Na 46. međunarodnom filmskom festivalu bez ruskog blokbastera

ŠTETA: Na Festu nema mesta za Miloša Bikovića i film Led!

Film našeg glumca trebalo je da bude prikazan na zatvaranju, ali organizatori nisu imali razumevanja za termin

Pop kultura

Za Miloša Bikovića nema mesta na listi zvanica 46. međunarodnog filmskog festivala - Festa, koji se održava od 23. februara do 5. marta, saznaje Kurir.

Jedan od trenutno najtraženijih glumaca evropske i ruske kinematografije trebalo je da se pokloni našoj publici na zatvaranju festivala sa svojim novim filmom „Led“, u kojem mu je partnerka devojka Aglaja Tarasova, ali do dogovora sa organizatorima iz Centra beogradskih festivala nije došlo.

- Nismo se uklopili u termine s Festom. Od filma se puno očekuje i premijerno će biti prikazan 7. marta u „Ušću“ - kažu za Kurir distributeri ovog ostvarenja „Deksin film“.

Film „Led“ u Rusiji će biti premijerno prikazan 14. februara, a inspirisan je istinitim događajima. Ovo je emotivna priča o devojci kojoj je ljubav pomogla da ustane iz invalidskih kolica i postane šampion sveta u klizanju.

foto: Promo

I Biković ulaže velike nade u novi film.

- Mnogo se očekuje od „Leda“. Glumim šampiona u umetničkom klizanju. Reč je o sportskoj drami, rađenoj po istinitoj priči - rekao je Biković.

Naš glumac već se oprobao u Srbiji kao fudbaler i košarkaš u filmovima „Montevideo, bog te video“ i „Bićemo prvaci sveta“, ali uloga klizača bila mu je najveći izazov.

- To je priča o strasti, ljubavi i ambicijama. Stvarno mi nije jasno zašto su hteli baš mene, jer izgledam kao neko kome bi trebalo dati vitamin C, a ne ulogu sportiste. Ali eto mene opet u sportskom filmu - smatra Miloš.

Naš glumac ima još jedan veliki film, „Iza granice realnosti“, u kojem igram sa Antoniom Banderasom, ali i njega ćemo videti tek nakon festivala. U Rusiji premijerno izlazi tek u martu.

Fest će otvoriti film „Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju“, koji ima čak sedam nominacija za Oskara.

Četiri premijere Ekskluziva samo za velike filmofile

GEJ FILM IMAĆE JEDNU PROJEKCIJU

Najbolji film po oceni kritičara u Americi, koji je i nominovan za Oskara, „Call Me by Your Name“ Luke Gvadanjina, imaće samo jednu projekciju na Festu. Adaptacija romana Andrea Acimana iz 2007. o ljubavi između mladića Elija i studenta koji se doseljava u njegovu roditeljsku kuću neće nakon festivala imati bioskopsku distribuciju u Srbiji. Za naše tržište stiže pod naslovom „Skrivena ljubav“, a odluka se možda promeni ako dobije Oskara za najbolji film.

- Već nekoliko godina „Kon film“, kao predstavnik holivudskog studija „Soni“, ima sa Festom dogovor o premijernom i ekskluzivnom prikazivanju filmova. Tako je i ove godine s naslovima „Jahač“, „Advokat“, „Putovanje života“, i trenutno najatraktivnijim naslovom „Skrivena ljubav“ - rekla je Dragana Tešić, izvršna direktorka distributerske kuće „Kon film“.

Paolo Sorentinofoto: Beta

Maler

SORENTINA UZEO KUSTURICA

Organizatori Festa, kako saznajemo, planirali su da dovedu u Beograd proslavljenog italijanskog reditelja Paola Sorentina. Međutim, reditelj Emir Kusturica ih je pretekao i pre njih ugostio autora filmova „Velika lepota“, „Mladost“, kao i hit serije „Mladi papa“.

Kurir / Ljubomir Radanov

Foto: Profimedia, Beta, Promo