VEČERAS U 21 ČAS

DA SE NE LAŽEMO O OPASNOM OTPADU: U Srbiji 100.000 tona kancerogenog otpada

Društvo
> 11:30h

Gost emisije “Da se ne lažemo” koja će biti emitovana večeras u 21 sat, na www.kurir.rs, fb stranici Kurira i našem YouTube kanalu biće ministar za zaštitu životne sredine Goran Trivan.

On kaže da smatra da ilegalna deponija opasnog otpada u Obrenovcu nije jedina, te da je Srbija zagađena na različite načine, a da je opasni otpad najveći problem.

“Verujući da u Srbiji ima opasnog otpada koji nije zbrinut na odgovarajući način, zamolili smo BIA da se pozabavi time. Pitanje ekološke bezbednosti je pitanje zdravlja čitave nacije. Opasne materije su najčešće kancerogene a situacija u Srbiji je dramatična”, rekao je Trivan.

On kaže da veruje da je informacija o oko 80 do 90 lokacija na kojima je oko 100.000 tona opasnog otpada približno tačna.

Govoreći o predstojećim izborima u Beogradu Trivan kaže da je SPS spreman za njih.

”Naše procene govorte da će SPS i SNS osvojiti više mandata ako budemo išli na dve liste, a ne na jednoj. Naš kandidat je Aleksandar Antić i on je ubedljivo najbolji kandidat za gradonačelnika”, smatra Trivan. Na pitanje da li je moguće da veći koalicioni partner SNS podrži kandidata SPS Trivan kaže da bi to voleo.