Foto: printscreen Sloboden pečat

započeta procedura

BOŠNJAKOVSKI: Makedonija uskoro menja imena aerodroma i auto-puta

SKOPLJE - Vlada u Skoplju uskoro će početi sa procedurom promene imena aerodroma i auto-puta E-95 koji prolazi kroz Bivšu Jugoslovensku Republiku Makedoniju (BJRM), izjavio je portparol makedonske vlade Mile Bošnjakovski.

Severna Makedonija

Tu odluku je najavio makedonski premijer Zoran Zaev nakon sastanka sa grčkim premijerom Aleksisom Ciprasom u Davosu, podsetio je Bošnjakovski i dodao da je na vladi da donese takvu odluku i da će to veoma brzo učiniti.

Upitan o očekivanjima u vezi posete specijalnog izaslanika UN Metjua Nimica Skoplju, Bošnjakovski je kazao da je to pravi trenutak da se postigne rešenje i dodao da postoji politička volja za tako nešto.

Ocenio je i da odnosi dve države nisu bili nikada bolji.Izjava portparola makedonske vlade dolazi uoči sastanka Nimica sa zvaničnicima Makedonije, sa kojima bi trebalo da razgovara o imenu Makedonije.

Nimic bi trebalo da se sastane sa makedonskim predsednikom Djorđem Ivanovim, premijerom Zoranom Zaevom i drugim zvaničnicima vlade, kao i opozicionim liderima.

Kurir.rs/Sloboden pečat

Foto printscreen Sloboden pečat