Foto: Filip Plavčić

kampanja

ZAVETNICI: Umesto za NVO, gradske pare dati obdaništima, školama i porodicama sa više dece

Izbori 2018.
> 17:57h

Predstavnici izborne liste "Beograd ima snage - Zavetnici" danas su u okviru predizborne kampanje održali skup sa koga su zatražili da se prekine finansiranje iz gradskog budžeta, kako kažu, antisrpskih NVO, navodeći i da građani nemaju uvid našta se ta sredstva troše.

Prva na listi Milica Đurđević Stamenkovski rekla je da bi Zavetnici taj novac namenili za izgradnju obdaništa, škola i podršku porodicama sa više dece, navodi se u saopštenju Zavetnika.

Đurđević Stamenkovski ocenila je da jučerašnja reakcija nevladinog sektora koji je kritikovao Zavetnike zbog napada na Natašu Kandić, pokazuje da su Zavetnici "otvorili ključnu temu".

Đurđević smatra da su nevladine organizacije ovako "agresivno" reagovale zato što se plaše da će ostati bez sredstava iz gradskog budžeta koju godinama koriste.

"Građani Srbije koji finansiraju NVO iz svog džepa nemaju nikakav uvid na kakve projekte se troše njihova sredstva", rekla je Đurđević dodajući da su se Sonja Biserko i Borka Pavićević u više navrata hvalile da Grad Beograd pomaže njihov rad, dok istovremeno nema novca za prioritetna pitanja.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto Filip Plavčić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: RASVETLJAVANJE JELENINOG UBISTVA?! Evo šta otkrivaju detalji optužnice protiv Zorana Marjanovića!