Foto: Fonet

Dejvis kup

(VIDEO) KRAJ ZA SRBIJU: Debitanti Milojević i Zekić namučili Amerikance šampione Rolan Garosa

Američki teniseri Rajan Herison i Stiv Džonson su posle velike borbe u četiri seta porazili srpske tenisere Nikolu Milojevića i Miljana Zekića – 6:7 (3), 6:2, 7:5, 6:4 u meču dublova Dejvis kupa.

Tenis
> 18:35h

Nikola i Miljan nisu se uplašili daleko iskusnije i poznatije kombinacije, pružili su sjajnu partiju u polupraznoj hali, ali je to bilo dovoljno samo za častan poraz.

Za hrabar pristup od prvog poena nagrađeni su u taj-brejku prvog seta, a nisu pokleki ni pošto su ispustili brejk, odnosno propustili priliiku da svojim servisima stignu do prednosti. Ostali su fokusirani i potpuno zasluženo rešili dramu u prvom setu u svoju korist.

Međutim, Amerikanci se brzo bude i preuzimaju kontrolu, pa za samo 28 minuta, uz dva oduzeta servisa rivalima, stižu do ekspresnog izjednačenja.

Pokušali su naši momci da povrate momentum, i uspeli su u tome – odbijali su svaki napad i uspesno spasavali brejk lopte u serijama, ali su poklekli u samom finišu trećeg dela susreta.

Milojevića i Zekića počeli su da muče i grčevi, zatražen je medicinski tajm-aut, ali Rajan i Stiv na iskustvo uspevaju da završe posao. Rani brejk čuvali su do samog kraja, spasli dve brejk lopte i posle više od tri časa igre poslali Srbiju u borbu za opstanak u Svetskoj grupi.

Podsetimo, Amerikanci su poveli pošto je u prvom singl meču Sem Kveri je savladao Lasla Đerea 6:7 (4:7), 6:2, 7:5, 6:4.

U drugom singlu Džon Izner savladao je Dušana Lajovića 6:4, 6:7 (7:9), 6:3, 3:6, 7:6 (7:4). Meč je bio veoma dramatičan, a visoki Amerikanac do treće pobede u petom međusobnom duelu stigao je posle 200 minuta igre.

U nedelju bi trebalo da igraju Lajović - Kveri i Đere - Izner.

Amerika u četvrtfinalu ide na boljeg iz duela Mađarske i Belgije.

Kurir sport

Foto: Fonet

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Partizanov tim za Viktoriju. Ovaj deo tima je siguran