Foto: Saša Urošev

Pljačka ekspoziture pošte

(FOTO) DRAMA U KIKINDI: Nezaposleni policajac goloruk na razbojnika s mačetom!

Policija traga za dvojicom razbojnika koji su uspeli da otmu oko 390.000 dinara, dok se 90.000 rasulo po ulici. Kosta kaže da mu je to bila dužnost

Crna Hronika
> 16:54h

Kosta Zurnić (28) iz Kikinde pre skoro četiri godine završio je Kriminalističko-policijsku akademiju, ali još uvek nije našao posao za koji se mukotrpno školovao.

Ovaj mladić u petak se hrabro suprotstavio maskiranom razbojniku, koji je s mačetom i kesom punom para izleteo posle pljačke pošte u Ulici Žarka Zrenjanina.

Rvao se s pljačkašem

Policija traga za dvojicom razbojnika koji su uspeli da otmu oko 390.000 dinara, dok se 90.000 rasulo po ulici. Kosta kaže da mu je to bila dužnost.

foto: Saša Urošev

- Instinktivno sam reagovao, jer sam se tokom školovanja i obučio za ovakve situacije. Uradio bih to ponovo - priznaje Zurnić, koj je pre samo desetak dana skinuo gips s polomljene desne šake, i dodaje:

- Na to se nešto čudno dešava u pošti, koja se nalazi u blizini firme u kojoj radim, pažnju mi je skrenuo kolega. Otišao sam do pošte. Kod ulaznih vrata ispred mene se stvorila krupnija osoba s fantomkom na glavi. Potom sam se našao oči u oči s drugim razbojnikom. I on je na glavi imao fantomku, a u ruci mačetu - priseća se Kosta i nastavlja:

- Zamahnuo je mačetom, ali sam izbegao sečivo. Uhvatio sam ga za grudi, oborio ga na zemlju i počeo da se rvem s njim. Izbio sam mu iz ruke kesu s novcem. Razbojnik je iskoristio taj trenutak i pobegao. Nisam u tim trenucima razmišljao o strahu, niti osećao bol u šaci.

foto: Saša Urošev

Ubrzo je na lice mesta izašla policija.

Godinama čeka posao

- Jedan od prisutnih očevidaca policajcima je doslovce rekao: „Imate sreće što je ovaj momak bio ovde“ - kaže Kosta. On je po završetku školovanja konkurisao za službu, ali ga dve godine niko nije zvao.

- Naprasno mi je nakon toga vraćena dokumentacija, a u međuvremenu sam se zaposlio u firmi koja nema veze s policijom. Uveren sam da bi isto postupile moje kolege s klase. Jednom policajac, uvek policajac - zaključuje Kosta.

(Kurir.rs/S. U./Foto: Saša Urošev)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: EKSKLUZIVNO! Ministar Stefanović kreće u obračun sa dilerima iz školskih dvorišta!