Foto: Beta

ministarka u obilasku

MIHAJLOVIĆ: Obnova šabačkog puta od Skele do Ušća biće gotova u martu

Društvo

BEOGRAD - Obnova dela šabačkog puta od Skele do Ušća kod Obrenovca, u dužini od 4,2 kilometra, biće završena u martu, najavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.

U putnu infrastrukturu na teritoriji opštine Obrenovac u poslednjih nekoliko godina uloženo je više od dva miliona evra, rekla je Mihajlović novinarima tokom obilaska radova, u okviru posete opštini Obrenovac.

"Ovde radimo put u dužini oko 4,5 km. Kada pominjem koliko smo uložili u putnu infrastukturu, mi to nismo radili onda kada su izbori ili kada je nešto nekome potrebno da se pokaže, već smo kontinuirano vodili računa o putevima, saobraćanaoj signalziaciji, na primer postavili smo signalizaciju ispred škole u ovom mestu", rekla je Mihajlović, koja je prvi ministar koji je došao u Skelu posle više od 30 godina.

Ona ističe da se sve radi u dogovoru sa opštinom Obrenovac, čije je rukovodstvo pohvalila ističući da su racionalni i da zna šta su prioriteti.

Ministarka je potom razgovarala sa građanima o tome šta su infrastrukturni problemi u tom delu Obrenovca.

"Došla sam da razgovramo o problemima, malim i velikim i da vidimo da li možemo da ih rešimo. Mi ne dajemo prazna obećanja, bićemo potpuno iskreni, lažna obećanja u vreme izbora ne možete čuti ni od mene, ministara niti iz SNS. To možete da čujete od Đilasa, Šapića i drugih", rekla je Mihajlović, koja je i funkcioner SNS.

Ona je podsetila da je Beograda bio zadužen oko milijardu evra tokom prethodne vlasti u gradu i istakla da su za taj novac mogla da se izgrade dva Koridora 10, kao i da je taj dug danas manjio od pola milijarde evra.

Predsednik opštine Miroslav Čučković je rekao da imaju 29 sela i da je još ostala da se obnovi ta deonica od Skele do Ušća. Naveo je da su ostala da se urade i četiri puta oštećena zbog izgradnje Koridora 11.

Građani su postavljali razna pitanja - za srušeni most u zaseoku Avramovac da bi mogli da dođu do svojih njiva, tražili pomoć u građevinskom materijalu za zavrsetak izgradnje nove crkve u Skeli, da dobiju trotoar i slično.

Mihajlović je obećala pomoć u rešavanju tih građevinsko-saobraćajnih problema.

Prisustvovali su direktor Koridora Srbije Zoran Babić, v.d. direktora EPS-a Milorad Grčić, predstavnici grada Beograda, Puteva Srbije, Građevinske direkcije Srbije, Infrastrkture železnice Srbije i drugih preduzeća.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beta)