Foto: AP

mizerija

PODGORIČANIN TRAŽIO SOCIJALNU POMOĆ: Kada je video koliko su mu uplatili, odmah je sve prosledio drugom

Podgorički Centar za socijalni rad odobrio je sugrađaninu Esadu Pepiću jednokratnu novčanu pomoć od neverovatnih 10 evra.

Crna Gora

Iako je u rešenju Centra, koje je potpisala direktorka Ana Stijepović, konstatovano da se Pepić nalazi u stanju socijalne potrebe i da je njegov zahtjev opravdan, država je odlučila da mu pomogne tako što je na njegov račun uplatila 10 evra.

Pepić je kazao za Dan, da je podigao novčanu pomoć i odlučio da je donira nekome kome je novac potreban za lečenje.

“Dobio sam 10 evra koje sam danas podigao i rešio da ih doniram za lečenje nekom ko je siromašniji od mene. Da imam novca, ja bih to podelio. Ja sam siromah, ali nisam siromašan u duši. U duši sam bogat”, poručio je Pepić.

Pepić je zahtev za dodelu pomoći podneo 28. decembra i naveo da se supruga i on nalaze u veoma teškoj, kako zdravstvenoj, tako i materijalno-finansijskoj situaciji.

Mesec kasnije, Pepiću su odgovorili iz Centra za socijalni rad i dodelili mu jednokratnu novčanu pomoć od 10 evra.

Iz Centra za socijalni rad Podgorica Danu su saopštili da je članom 37 Zakona o socijalnoj i dečijoj zaštiti propisano da pravo na jednokratnu novčanu pomoć može ostvariti pojedinac, odnosno porodica, koja se zbog posebnih okolnosti koje utiču na stambeno, materijalno i zdravstveno stanje, nađe u stanju socijalne potrebe.

Kurir.rs/CDM.me

Foto: AP