Foto: AP, Profimedia, Printscreen YouTube

fejk INTERVJU

ISPRAVKA - Denzel Vašington nije rekao da je Tramp "spasao SAD od policijske države i rata sa Rusijom"

"Izborna pobeda Donalda Trampa spasila je SAD od uspostavljanja "orvelovske policijske države" u rukama demokrata koji bi koristili istu autoritarnu taktiku "stalno iznova" da "zaobiđu volju naroda u budućim izborima," netačna je izjava popularnog glumca Denzela Vašingtona koju su preneli brojni mediji.

Planeta
> 14:32h

"Da su demokrate pobedile na izborima, nikada ne bi saznali da su koristili lažne dokumente kako bi dobili naloge za špijuniranje američkih građana i političkih protivnika. To nikada nećemo znati. Razmislite o tome! ", navodno je izjavio Vašington medijima u Njujorku. Međutim, utvrđeno je da glumac uopšte nije dao takvu izjavu.

U izmišljenom tekstu, Vašington je navodno komentarisao memorandum koji je objavio Kongres SAD.

Navodi se u tekstu:

"Na pitanje novinara da li je veruje u istinitost memoranduma koji je objavio Kongres je u petak on kaže: "Da, pouzdan je Ne moramo da znamo sve detalje da bi ukapirali o čemu se radi". "Znamo da je postojao nalog da se špijunira član Trampovog tima, a nalog je izdat na osnovu medijskih izveštaja. Mediji su sve napisali na osnovu informacija dobijenih od strane opozicione istraživačke kompanije koju plaćaju demokrate i Hilari Klinton", kaže Vašington".

Pošto se navedene izjave odnose na memorandum koji je objavljen 2. februara 2018. Vašington je takvu izjavu morao dati u vrlo kratkom vremenskom rasponu od petka popodne, kada je Donald Tramp skinuo oznaku tajnosti sa memoranduma i kada je objavljen; do subote popodne, kada je “YourNewsWire” objavio ovaj "bombastični" članak. Međutim, ne postoji nikakav trag da je glumac rekao bilo šta o ovome.

Ubrzo nakon objavljivanja, tekst je ocenjen kao lažna vest od strane nekoliko fact-checking sajtova.

Ovo nije prvi put da poznatog glumca mediji proglašavaju pristalicom Donalda Trampa iako nikada nije rekao za koga glasa.

Kurir.rs/Yournewswire

Foto: AP, Profimedia, Prinstcreen YouTube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: PREDSEDNIK EVROPSKE KOMISIJE JASAN! Evo kada će Srbija i Crna Gora ući u EU!?