Foto: ap

iza kulisa zimskih olimpijskih igara

(VIDEO) HOLIVUDSKA PRIČA Sestre pišu istoriju: Na Zimskim olimpijskim igrama će zaigrati jedna protiv druge?!

Hokejašice na ledu Marisa (25) i Hana (24) Brant mogle bi ispisati neverovatnu priču na predstojećim Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

Ostali sportovi
> 13:09h

Naime, mogle bi zaigrati jedna protiv druge ukoliko ih ždreb spoji budući da je Marisa reprezentativka ujedinjene Koreje, a Hana deo reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država.

Marisa je rođena u Južnoj Koreji koju je napustila kao četvoromesečna devojčica kad su je usvojili Greg i Robin Brant.

foto: ap

Oni su 12 godina pokušavali da dobiju dete, a kada su u Aziji usvojili Marisu, šest meseci kasnije rodila se Hana!

foto: ap

Filmska priča se nastavila, Greg i Robin su ih odgajali kao bliznakinje, a kako bi se Marisa upoznala sa korenima, roditelji su je slali u korejski kulturni kamp.

- Nije mi se to baš svidelo, ali Hana je volela da ide tamo, zato smo se stalno vraćale. Ona je obožavala korejsku hranu i tekvondo, meni se nije svidelo baš ništa! Nisam prihvatala da sam Korejka, htela biti poput sestre - ispričala je Marisa.

foto: ap

Bavile su se raznim sportovima, od gimnastike do fudbala, ali kad je Hana shvatila da obožava hokej na ledu ni za Marisu nije bilo dileme. Krenule su zajedno. Hana je bila talentovanija što joj je omogućilo da igra za profesionalnu ekipu u Minesoti, dok je Marisa razmišljala da odustajane. Ipak, došlo je do preokreta.

foto: ap

Ujedinjena Koreja sastavljala je reprezentaciju i njoj je stigao poziv.

- Bilo je malo zastrašujuće. Nisam nikog poznavala, nisam znala ni jezik, ali prihvatila sam izazov - rekla je Marisa koja će zaigrati pod imenom Jun Jung Park, pod kojim je rođena.

Hana je ostala deo reprezentacije SAD, a roditelji mogu navijati za obe kćeri u Južnoj Koreji.

foto: ap

Za koga će navijati?

- Ako se to dogodi, Greg će verovatno navijati za Koreju koja je autsajder. Ja ću navijati za obe i nadati se da će biti dobre - rekla je mama Robin.

Kurir sport

Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Ovo su dve Đukićeve najveće dileme. Gde su navijači?