Foto: Vladimir Šporčić, Privatna Arhiva

Radoš Ljumović OTKRIO NA SASLUŠANJU

UBICA OCA TVRDI DA SE NE SEĆA ZLOČINA: Često imam košmare, čujem muške i ženske glasove!

Radoš Ljumović (37), koji se sumnjiči da je u utorak u porodičnom stanu u centru Beograda nožem iskasapio oca Branimira (69), nekadašnjeg savetnika u Privrednoj komori Srbije, na saslušanju u policiji rekao je da je jedno vreme bio zaposlen kao grafički dizajner u časopisu Odbrana, koji izdaje Ministarstvo odbrane..

Crna Hronika

Kako saznajemo, Ljumović je ispričao da je zbog mnogo obaveza koje je imao na poslu počeo da koristi amfetamine, kako bi duže ostajao budan!

- Imao sam probleme, lečio sam se na Vojnomedicinskoj akademiji. U ponedeljak uveče mi je bilo loše, pa sam s majkom i sestrom bio na VMA. Često imam košmare, čujem muške i ženske glasove - rekao je policajcima posle hapšenja navodno Radoš Ljumović, koji je oca izbo kuhinjskim nožem najmanje 15 puta.

Svađa zbog para

Kako naš izvor otkriva, on je priznao da se u utorak posvađao sa ocem, ali je tvrdio da ne zna zbog čega su se svađali, niti šta se dogodilo.

- Rekao je da se seća da je izašao napolje da prošeta, kao i da se vratio u stan u kom su mu živeli sestra i roditelji. Posvađao se sa ocem, ali je tvrdio da se zločina ne seća i da „ne zna šta se dogodilo nakon svađe“ - dodaje naš sagovornik.

Ljumović, čija je majka sudija Apelacionog suda, juče je priveden na saslušanje u Više tužilaštvo, ali on nije iznosio odbranu već je odlučio da se, zbog lošeg stanja, brani ćutanjem.

- Određen mu je pritvor i biće naloženo neuropsihijatrijsko veštačenje kako bi se utvrdilo da li je bio uračunljiv u vreme izvršenja krivičnog dela - kaže izvor Kurira.

foto: Printscreen

Kako je utvrđeno, Branimir Ljumović se do poslednjeg atoma snage borio sa pomahnitalim sinom, o čemu svedoče brojne povrede na rukama.

- Svađa u stanu počela je kada je Radoš od oca tražio novac, a ovaj nije hteo da mu da. Radoš je uzeo nož i nasrnuo na oca. Stanari koji su razgovarali s policijom rekli su da su čuli dva treska u stanu. U tih nekoliko minuta je čak dva puta nestala struja u zgradi. Plafon se tresao, a jedan od stanara je čuo kako je Branimir uzviknuo „jao“. Nakon toga nastala je potpuna tišina - priča sagovornik Kurira.

Loši porodični odnosi

Navodno, u porodici Ljumović odranije su vladali loši odnosi.

- Branimir je bio uspešan čovek i nerviralo ga je što sin nije krenuo istim putem - kazao je sagovornik Kurira.

Iz Ministarstva odbrane juče nisu imali komentar na Ljumovićeve navode da je radio kod njih.

Mešao pivo i tablete

SVAKI DAN PIO U PARKU

Poznanici Radoša Ljumovića tvrde da je on svakodnevno pio pivo, kao i da je često pio tablete za smirenje.

- Uvek je sa sobom nosio flašu piva i pio na klupi u parku. Navodno, konzumirao je tablete „bromazepama“, ali je nedavno prešao na „leksilijum“. Pričalo se da je ranije uzimao LSD - posvedočili su poznanici.

Kurir / J. Spasić - J. Ivić

Foto: Vladimir Šporčić, Privatna arhiva, Printscreen