Foto: Paraolimpijski Komitet Srbije

neka igre počnu

ĆIRILICA ZA DOMAĆINA: Srpska trobojka svečano podignuta u Olimpijskom selu u Pjongčangu

U Olimpijskom selu u Pjongčangu je na svečanoj ceremoniji podignuta zastava Srbije čime je na simboličan način domaćin Igara poželeo dobrodošlicu Timu Srbije.

Ostali sportovi
> 13:10h

Svečanosti su prisustvovali predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, generalni sekretar Đorđe Višacki, kao i svi članovi Tima Srbije na 23. Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu. Ceremoniji podizanja zastave Srbije prisustvovao je i Predsednik Svetske rvačke federacije i član Izvršnog odbora Međunarodnog olimpijskog komiteta, Nenad Lalović.

foto: Paraolimpijski Komitet Srbije

Predednik OKS je povodom učešća sportista Srbije na ZOI izjavio „Svesni činjenice da Srbija nema tradiciju u zimskim sportovima, a imajući u vidu kakva je konkurencija u svim sportovima na ovim Zimskim olimpijskim igrama mi želimo samo jedno - da sportisti Srbije prevaziđu sami sebe i daju najviše od sebe toga dana.

U okviru ceremonije podizanja zastave i dobrodišlice našem timu šef Misije Olimpijskog tima Srbije Damir Štajner je gradonačelniku Olimpijskog sela Riju Seung-Minu, članu Međunarodnog olimpijskog komitetaručio ćirilično pismo u duborezu, a na zidu Olimpijskog prijateljstva upisao poruku Tima Srbije, citat Živojina Mišića „Ko sme taj i može, ko ne zna za strah taj ide napred.“

foto: Paraolimpijski Komitet Srbije

Ceremonija svečanog otvaranja 23. Zimskih olimpijskih igara, kojoj će u ime Vlade Republike Srbije prisustvovati Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, će biti održana 9. februara sa početkom u 20,00 časova po lokalnom vremenu.

Prvi nastup sportista Srbije će biti u nedelju, 11. februara kada će Marko Vukičević i Marko Stevović startovati trku spusta u 11.00 časova po lokalnom vremenu, odnosno 3.00 sata iza ponoći po vremenu u Srbiji.

foto: Paraolimpijski Komitet Srbije

Kurir sport

Foto: OKS

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Ovo su dve Đukićeve najveće dileme. Gde su navijači?