Foto: EPA

Italijan hvali

ROBERTO MANĆINI ZA KURIR: Zvezda je velika!

Mislim da na utakmicu možemo gledati kao na uspelu probu. Crvena zvezda je demonstrirala odličan fudbal, mislim da su oni dobar tim, rekao je Roberto

Fudbal
> 13:47h

Zenit italijanskog trenera Roberta Manćinija pobedio je Crvenu zvezdu sa 1:0 u pripremnom meču u Turskoj, ali je slavni Italijan imao reči hvale za srpski tim.

A imao je i zašto jer su crveno-beli tokom skoro celog toka meča bili bolji rival i imali nekoliko povoljnih šansi.

- Mislim da na utakmicu možemo gledati kao na uspelu probu. Crvena zvezda je demonstrirala odličan fudbal, mislim da su oni dobar tim - rekao je Roberto nakon utakmice.

Crveno-beli su poraženi 1:0, golom Aleksandra Jerohina u 23. minutu, ali nisu razočarali. Ostaje žal što posle odličnog presinga u drugom delu nisu iskoristili nekoliko povoljnih šansi. Ova provera je uspela, a Milojević sigurno zna kako će spremiti ekipu za CSKA i prvi meč 1/16 finala Lige Evrope u utorak.

Rusi su od početka pretili preko Rigonija i Zabalotkina, mada je najlepši potez na početku izveo Krstičić kada je zategao dobar volej. Sve akcije Zenita polazile su od dvojice Argentinaca, Paredesa i Kranevetera, koji su držali sredinu terena i za sebe vezali skoro ceo vezni red srpskog tima. Kao jedan od najboljih pojedinaca na terenu, Jerohin je u 23. minutu pogodio gol Zvezde, posle kornera i zakasnelih intervencija Donalda i Krstičića.

Optimizam pred CSKA

MILOJEVIĆ: ZADOVOLJAN SAM, DOBRO SMO RADILI

Trener Milojević bio je zadovoljan izdanjem svojih igrača protiv moćne ruske ekipe.

- Bila je to jedna dobra utakmica i provera. Igrači su zdravi, to je dobro, nema povređenih. Idemo za Beograd, mogu da budem zadovoljan onim što smo uradili. Treba i da se osvežimo. Svi su vredno trenirali, srećan sam što sam trener ovim momcima - rekao je Milojević.

Kurir / A. R.

Foto: EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Da li su Olimpijske igre sportski ili politički događaj?