Foto: YT Screenshot/France 24

bizarno

(VIDEO) IRAČKA HOROR TV: Teroristi javno priznaju zločine pred žrtvama, A ONDA POČINJE HAOS

Jedna od najpopularnijih emisija na iračkoj televiziji “In the Grip of Justice” (U stisku pravde), počinje sa vrlo uznemirujućim snimcima.

Planeta
> 16:21h

Kanal Frans 24 uspeo je da prati snimanje jedne od ovih emisija, u kojoj se vidi leš na zadnjem sedištu kola nakon eksplozije bombe.

Pored vozila na zemlji leži mrtav čovek, a dok drugi stoji iznad njega.

Ova je emisija realizovana uz saglasnost iračke vlade. Štaviše, organizatori emisije prvo traže odobrenje Ministarstava unutrašnjih poslova, pravosuđa i nacionalne bezbednosti pre nego što intervjuišu džihadiste i isprate ih do mesta zločina. Optuženi terorista u žutoj odeći je vezan lisicama, a ima jaku vojnui policijsku pratnju.

On na mestu događaja, okružen policijom i vojskom objašnjava neutralnim tonom i tihim glasom detalje napada. Malo po malo, okuplja se gomila – svedoci, stanovnici, ponekad i žrtve terorističkog napada – i napetost je na najvišem nivou. Situacija je često na granici linča.

Voditelj emisije, Ahmad Hasan navodi da muškarci koji učestuju u njegovoj emisiji to čine dobrovoljno i da su njegovi intervjui “u skladu s ljudskim pravima”. Uostalom, udruženja za ljudska prava više vode računa o teroristima, nego o žrtvama, tvrdi on.

Kurir.rs/Logično

Foto: YT Screenshot

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: Ovako je Vučić odgovorio hrvatskom novinaru: " Taj Film nećete da gledate"