Foto: EPA

Kakav car

SVETISLAV PEŠIĆ S PLANINE U BARSELONU: Skijao se, pa uzeo 450.000 evra!

Svetislav Pešić dogovorio se da ponovo sedne na klupu trofejnog kluba, ugovor važi do kraja sezone

Košarka
> 19:51h

Srpski trener Svetislav Pešić pravo sa skijanja iz Austrije, gde je bio sa porodicom, otišao je u Barselonu kako bi finalizirao ugovor sa Kataloncima.

Kari se sa čelnicima Katalonaca dogovorio da sedi na klupi do kraja sezone za 450.000 evra. Obe strane su se veoma brzo dogovorile o svemu i ostaje samo da se stavi paraf na ugovor kako bi popularni Kari ponovo seo na klupu kluba sa kojim je pre 14 godina osvojio jedinu evropsku titulu u istoriji Barselone.

Ambicije

ŽELIM DA POPRAVIM STVARI

Pešić je prilikom predstavljanja rekao da je svestan težine situacije u Barseloni.

- Presrećan sam što sam opet ovde, vidim da situacija nije dobra ove sezone i zato sam doveden, da popravim stvari. Ključna stvar je odbrana, u ekipi ima mnogo igrača koji umeju da napadaju, ali napad ne donosi titule, već odbrana. Pričao sam već sa igračima, poslušali su me, kao i ja njih, videćemo kako će usvojiti moje instrukcije - rekao je Pešić.

Predsednik Katalonaca Đozep Marija Bartomeu bez mnogo razmišljanja je prihvatio Pešićeve uslove i srpski stručnjak je odlučio da se prihvati novog izazova iako nije radio godinu i po dana zbog operacije koju je imao zbog problema sa kolenom. Poslednji angažman je imao u Bajernu, ali je 2016. mesto na klupi ustupio Saši Đorđeviću jer je morao da ode na operaciju kolena.

Fotomontažafoto: Dado Đilas

Čelnici Barselone svesni su da su im male šanse da nešto urade u Evroligi, pa prvi ljudi kluba hoće nešto da naprave u prvenstvu i Kupu kralja, koji počinje sledeće nedelje.

Ušao u istoriju

PRVA TRIPLA KRUNA

Svetislav Pešić je sa uspehom vodio Katalonce od 2002. do 2004, kada je u Barselonu stigao kao prvak Evrope i sveta sa SR Jugoslavijom. Sa igračima kao što su Bodiroga, Navaro, Fućka i Jasikevičijus osvojio je dve titule, jedan Kup i Evroligu, prvu triplu krunu u istoriji kluba.

Kurir / Milan Nastić

Foto: Dado Đilas, EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO)DRMATIČNA ZAVRŠNICA!SRPSKI SUDIJA ODLUČIO POBEDNIKA DERBIJA EUROLIGE