Foto: Profimedia

SKANDAL NA ZAGREBAČKOJ PIJACI

HRVATSKI PRODAVCI UHAPŠENI ZBOG RASISTIČKOG NAPADA: Jemenku psovali, čupali za kosu i udarali!

ZAGREB - Policija je uhapsila prodavce, inače bračni par M. (41) i N.M. (39) sa zagrebačke pijace Kvatrić, zbog pretnji i napada na državljanku Jemena, a sve zbog druge boje kože, što se tretira kao zločin iz mržnje.

Hrvatska
> 15:08h

Prema neslužbenim podacima, napad je izbio jer je žrtva prigovorila zbog visoke cene narandži. Osumnjičeni su posle saslušanja odvedeni u pritvorsku jedinicu, a državnom tužilaštvu je podneta krivična prijava. Državljanka Jemena sa prijavljenim boravištem i statusom strankinje u Zagrebu, htela je da kupi narandže na pijaci, a kada je zbog previsoke cene prigovorila prodavcu koji je od nje za kilogram tražio 30 kuna, prodavac je počeo da je vređa zbog boje kože i naziva pogrdnim imenima i pretio joj da će je ubiti. U napad se potom uključila i prodavačica koja je žrtvu vukla za kosu i vređala je takođe zbog boje kože.

"Prvo me napao me prodavac koji me psovao, a kada sam rekla da ću da zovem policiju, umešala se i jedna žena. Ona mi je čupala kosu i uzela voće, udarila me po leđima, a kada sam se htela da odem, ona je trčala iza mene i tukla me i čupala", priča Ajla, koja je prevodilac i 16 godina živi u Zagrebu.. Pobegla je u jednu od pekara gde su je zaključali, pa je tamo uspela da pozove policiju. Reagovali su građani koji su sklonili Jemenku u jednu prodavnicu, a žena je zatražila pomoć u KBC-u Zagreb, gde su lekari konstatovali lakše povrede ruku i glave.

Kurir.rs/Index.hr

Foto Profimedia