Foto: EPA, Foto: EPA

POSLALI DRON NA NJIHOVU TERITORIJU

IZRAEL ŽESTOKO POSLE OBARANJA F-16: Iran se igra vratrom, platiće visoku cenu!

Portparol izraelske vojske Džonatan Konrikus izjavio je danas da se Iran "igra vatrom", jer je ušao dronom u vazdušni prostor Izraela, te je upozorio Iran da će platiti visoku cenu.

Planeta
> 12:14h

On je rekao da je bespilotna letilica koju je Izrael oborio bila "na vojnoj misiji" tvrdeći da su je "poslale i njome upravljale iranske vojne snage".

Konrikus navodi da je Izrael u odgovoru na to uništio iransko mesto u centralnoj Siriji, s kojeg je lansirana bespilotna letilica.

foto: EPA

Naknadni napadi su sprovedeni protiv četiri iranske mete i osam sirijskih mesta.

Izraelski avion se srušio nakon što su ga pogodila sirijska protivvazdušna odbrana.

Ovaj inicident označava najizrazitije učešće Izraela u Siriji do danas.

foto: EPA

Izraelska vojska poručuje da je "spremna za različite scenarije i da će nastaviti da postupa u skladu s procenom situacije".

Izaraelska vojska prethodno je objavila da je sprovela "napad velikog obima" na iranske mete u Siriji, nakon što je Izrael oborio iranski dron, koji je ušao u zemlju.

U saopštenju vojske navodi se da su izraelski avioni pogodili 12 meta, uključujući tri baterije vazdušne odbrane i četiri iranske mete koje su deo iranskog vojnog postrojenja u Siriji.

foto: EPA

Izrealska vojska ranije danas je saopštila da je oborila iranski dron, koji je ušao u zemlju, i da je gađala iranske mete u Siriji, koje su ga lansirale.

U saopštenju se navodi da su se izraelski avioni suočili sa jakom protivvazudušnom odbranom iz Sirije, koja je prinudila izraelske pilote da napuste avion F-16, koji se srušio na severu Izraela.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: EPA