Foto: Badminton savez Srbije

NISU USPELI DA SE OKITE ODLIČJEM

BADMINTON: Srpski dubl bez medalje na debiju na turnirima Svetskog juniorskog kupa

Srpski muški dubl Sergej Lukić, Mihajlo Tomić nije uspeo da medaljom začini sjajan debi na turnirima Svetskog juniorskog kupa.

Ostali sportovi
> 08:47h

U meču za postolje na 8th Multi Alarm Hungarian Junior International 2018, koji je od 8. do 11. februara 2018. u Pečuju okupio gotovo 150 takmičara i takmičarki iz 30-tak zemalja, Lukić i Tomić su poraženi od Slovaka Andreja Antoške i Jakuba Horaka (2:0). Prethodno naš muški par je na putu ka četvrtfinalu bio bolji od hrvatske kombinacije Luka Grubić, Borna Vadlja (2:1) u prvom kolu, te Slovenaca Klemena Lesničara i Domena Lonzariča (2:0) u osmini finala. Srpski reprezentativci su u ostalim konkurencijama na turniru u Pečuju, na kojem su bili znatno mlađi od većine takmičara i takmičarki, stali u osminama finala.

Lukić je u muškom singlu propustio prva dva kola tako da je startovao od šesnaestine finala u kojoj je bio bolji od Austrijanca Luke Frošauere (2:0). U borbi za plasman među osma najboljih izgubio je od trećeg nosioca, Moldavca Kristijana Savina (2:0). U ženskom singlu Marija Sudimac je u prvom kolu savladala domaću takmičarku Lejlu Ombodi (2:0), u drugom je uzela meru Ruskinji Veri Kramarenko, dok je u osmni finala poklekla u duelu sa Indijkom Ešitom Raju (2:0). U istoj konkurenciji Sara Lončar je zaustavljena rundu pre Sudimčeve pošto je posle pobede nad Hrvaticom Laurom Horvat (2:0) u prvom kolu izgubila u drugom, posle velike borbe u tri seta, od Čehinje Katerine Zukaove (2:1). Tomić i Lončareva, koji su u Pečuju prvi put u ovoj kombinaciji nastupili na nekom međunarodnom takmičenju ovog ranga, u prvom kolu mešovitih dublova savladali su slovački par Andrej Antoška, Aleksandra Remenova (2:1), ali su u borbi za četvrtfinale poraženi od Škota Adama Pringlea i Rajčel Andrev (2:1). Sudmčeva i Hrvatica Inga Sadaić u osmini finala ženskih dublova, u kojem su bile slobdone u prvom kolu, izgubile su od Austrijanki Serene Au Jong i Sabrine Herbs (2:1).

"Zadovoljan sam igrom svih igrača, a pogotovo takoreći 'novajlija' Mihajla Tomića i Sare Lončar, jer nisu imali respekta prema starijim i iskusnijim igračima. Zaustavljeni su posle uzbudljivih mečeva u tri seta, protiv igrača koji su kasnije osvojili medalje.Tomić je u dublu sa Lukićem prikazao odličnu igru i samo su nijanse odlučile da ostanu bez medalje. Lončareva je u singlu iznenadila i "otkinula" set potonjoj osvajčici medalje. U mešovitom dublu su u izvanrednoj igri poraženi od Škota, osvajača bronzane medalje na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu za igrače do 17 godina. Za Lukića je konkurencija u singlu bila prejaka, ali ima pomaka u njegovoj igri, i na ovakvim turnirima stiče dragoceno iskustvo. Sudimčeva je pružila veoma dobru igru u singlu, ali je u trećem kolu izgubila od Indijke Raju, pre svega zbog svojih grešaka i zbog toga jer je precenila protivnicu, zbog činjenice iz kakve badminton sile dolazi. U dublu sa Ingom naletele su na raspoloženi austrijski par, gde se u brzoj i snažnoj igri, koju su diktirale protivnice nisu snašle. Sve u svemu čestitam igračima na dobroj igri, turnir je bio veoma koristan i nastavljamo sa ispravljanjem nedostataka", kazao je trener Dragan Antić.

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava u značajnoj meri je doprinelo učešću naših predstavnika na 8th Multi Alarm Hungarian Junior International 2018 na kojem su sudili Kristina Jovin i Marko Bubalo.

kurir.rs / kurir sport

foto: Badminton savez Srbije