Foto: Printscreen Facebook/FOX19

DRAMA U MERILENDU

(VIDEO, FOTO) DŽIPOM SE ZALETEO U AMERIČKU OBAVEŠTAJNU SLUŽBU (NSA): Izbila pucnjava, troje ranjenih, jedan uhapšen!

Policija u Fort Midu, u američkoj saveznoj državi Merilend, prijavila je pucnjavu u blizini sedišta Nacionalne bezbednosti (NSA). Najmanje troje ljudi je ranjeno u incidentu, navode lokalni mediji.

Planeta
> 17:47h

Portparol sedišta NSA nije potvrdio pucnjavu niti da se izrešetano vozilo nalazi na ulazu u kompleks, ali jeste da je jedna osoba povređena i da je prevezena u bolnicu. Potvrđeno je i da je jedna osoba uhapšena.

Iz NSA su takođe rekli da je situacija pod kontrolom. Bezbednosni zvaničnici nisu izneli detalje iz kojih bi se videlo da li je hice ispalio osumnjičeni ili pripadnici organa reda.

Odgovarajući na pitanja o napadu, iz kancelarije FBI u Baltimoru izjavili su da su poslali ekipu kao odgovor na pucnjavu.

Navodi se da je autoput prema Fort Midu zatvoren u oba smera. Vozačima je preporučeno da idu alternativnim rutama i da očekuju velike zastoje.

Iz Bele kuće su saopštili da je predsednik Donald Tramp obavešten o incidentu.

Fotografije koje su se pojavile na društvenim medijima prikazuju crni kombi na ulazu u štab i čoveka sa lisicama na rukama, verovatno napadača, kako sedi zemlji. Na vetrobranskom staklu kombija se mogu videti rupe od metka.

Čini se da se kombi zabio u obližnji zid u pokušaju da provali u sedište NSA, posle čega je usledila pucnjava. Incident se dogodio oko 7:30 po lokalnom vremenu.

Detaljnije okolnosti napada još uvek nisu jasne. Vlasti su samo navele da nije u pitanju teroristički napad.

Ovo nije prvi napad na štab NSA u Merilendu. U pucnjavi 2015. godine jedna osoba je poginula, a dve su povređene kada su dva muškarca prerušena u žene upala u štab ukradenim kombijem.

Kurir.rs/RT/Sputnik

Foto: Printscreen Fejsbuk