Foto: Printscreen/ Facebook, Foto: Printscreen/ Twitter

TUGA

(FOTO) SAHRANILI SU ČETVORO DECE, A ONDA PRIMILI NAJCRNJE VESTI: Vaša devojčica ima još nedelju dana života! Misteriozna bolest im uzma mališane!

Mark i Džejmi Polak iz Severne Irske izgubili su već četvoro dece, sina i tri ćerke zbog bolesti koju nijedan doktor do sada nije dijagnostikovao, a uskoro će ostati i bez trogodišnje Lejsi.

Planeta

Njoj su lekari dali još samo nekoliko dana života. Jedino što ovi slomljeni roditelji žele jeste da Lejsi pruže sve što je ikada želela i doživi trenutke za pamćenje.

Mark i Džejmi su izgubili već četvoro dece, najmlađi je imao samo devet meseci, a najstarije dete 13 godina. Sve su ih izgubili od iste bolesti, a koju do sada nijedan lekar nije uspeo da otkrije. Lejsi ima još četvoro braće koji, srećom, ne pate od misterioznog stanja.

"U nedelju nam je doktor rekao da Lejsi ima još samo nedelju dana života. Rođena je s istim poremećajem kao i njene tri sestre i brat, ali on nikada nije dijagnostikovan. Sve pretrage gena su normalne", izjavila je njena majka Džejmi.

Sin Džordan je bio prvi kojeg su izgubili 2001, kada je imao samo 11 meseci. Nakon njega preminula je Džejmi Li u njenoj 13. godini, a 2011. godine u šestoj godini preminula je Eli. Samo godinu dana kasnije, ostali su i bez Leksi, koja je imala samo devet meseci.

"Nisu mogli da hodaju, pričaju, i teško su disali i jeli. Lejsi je pola svog života provela u bolnici. Trenutno je na aparatima i pod lekovima, ali nas i dalje čuje te se ponekad i osmehuje", ispričala je Džejmi.

Lejsi će za nekoliko dana proslaviti svoj četvrti rođendan, a porodica se trudi da joj ispuni sve želje na rođendanskoj žurki.

"Došla nam je maskota Pepa praseta i ekipa Belfast Džajantasa. Nismo mogli da dobijemo pevača Eda Širana, ali je doktor iz bolnice u kojoj se prethodno lečila došao je s gitarom u bolnicu i ona je odmah otvorila oči kad je počeo da peva. Medicinske sestre nisu mogle da veruju", kazala je Džejmi i dodala da je Lejsi potrebna 24-časovna nega.

Porodica Polak ima još četvoro dece - Kejna (9), Zaka (8), Olija (5) i jednogodišnjeg Marka.

Kurir.rs/ Miror

Foto: Printscreen/ Facebook