Foto: Printscreen

oličenje zla

SILOVAO MLADE FUDBALERE: Trener pedofil osuđen na 31 godinu zatvora! (VIDEO)

Bivši fudbalski trener Beri Benel osuđen je na sudu u Liverpulu na 31 godinu zatvora zbog seksualnog zlostavljanja dečaka.

Fudbal
> 10:04h

Benel, za koga je sudija rekao da je oličenje đavola, osuđen je za zlostavljanje 12 dečaka starosti izmđu 12 i 15 godina u periodu od 1979. do 1991. godine. 64-godišnji pedofil moraće da provede u zatvoru minimum 15 godina kako bi stekao pravo na uslovnu kaznu.

Benel je važio za jednog od najboljih lovaca na fudbalske talente u Velikoj Britaniji, međutim, tek sada je postalo jasno da je njegova fudbalska uloga bila samo paravan.

"Tim dečacima si ukrao detinjstvo i njihovu nevinost, a kada su pokušali da se odbrane, uveravao si ih da će to uništiti njihove fudbalske karijere. Sigurno je sve to ostavilo psihološke posledice na dečake", rekao je sudija.

foto: Profimedia

Benel je tokom karijere radio kao trener u mlađim kategorijama u Mančester Sitiju, Stouku i Kruu.

Zanimljivo, Benel je 1992. godine iznenada dobio otkaz u Kruu, ali razlozi nikada nisu saopšteni u javnosti. Nakon otkaza otišao je u SAD gde je dve godine kasnije uhapšen na Floridi, pa je četri godine proveo u zatvoru zbog bludnih radnji nad dečakom.

Deportovan je u Englesku, gde je uhapšen 1998. godine i proglašen krivim za zlostavljanje šestorice dečaka. Dobio je devet godina zatvora. U međuvremenu je promenio ime u Ričard Džons.

foto: Profimedia

Skandal je dobio novu dimenziju nakon što se javno oglasio bivši fudbaler Šefilda, Skantropa i Halifaksa - Endi Vudvard. On je otkrio grozna iskustva sa ovim trenerom. Od 11. do 14. godine Benel je silovao Vudvarda sigurno preko stotinu puta!

foto: Profimedia

Pre dve godine protiv Benela je podignuto čak 55 optužnica. On je priznao samo sedam slučajeva zlostavljanja dečka, sve ostalo je negirao.

Kurir sport, foto: Printskrin

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO! ČUDA SE DEŠAVAJU! Partizan je dokaz tome!